AVM’ler doldu taştı...Yerli markaya da yabancı markaya da yer yok!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AVM’ler doldu taştı...Yerli markaya da yabancı markaya da yer yok!

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AYD Başkanı Nuri Şapkacı, “Markalar Türkiye’de büyümek istiyor ama artık yer bulmada zorlanıyoruz. AVM’lerimizin doluluk oranı sektör ortalamasının üzerinde ve yüzde 100’e yakın. Yurt dışından marka geliyor, sokamıyoruz. Yurt içinde marka büyümek istiyor, sokamıyoruz. Buraya gelen turist yeni markalar arıyor; ABD ve Dubai’deki markaları... O markalar olmak zorunda Türkiye’de” dedi.

ÖNDER ÇELİK'İN ÖZEL HABERİ

Alman ECE Marketplaces’in iştiraki ECE Türkiye, geçen yıl portföyündeki AVM’lerin perakende satış cirolarını yüzde 90, müşteri giriş sayılarını ise yüzde 9 artırdı. Portföyünde, 9’u faaliyet hâlinde, 3’ü inşaat aşamasında 12 AVM bulunan ECE Türkiye, yeni projelerle portföyünü genişletecek.

2023’ün başarılı geçtiğini belirten ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve CFO’su Nuri Şapkacı, perakendecilerin ciro rekorları kırdığını ifade ederek, ziyaretçi sayısında 2019 ve 2022’nin üzerinde olunduğunu söyledi.

Aynı zamanda Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı da olan Nuri Şapkacı “Markalar Türkiye’de büyümek istiyor ama artık yer bulmada zorlanıyoruz. AVM’lerimizin doluluk oranı sektör ortalamasının üzerinde ve yüzde 100’e yakın. Yurt dışından marka geliyor, sokamıyoruz. Yurt içinde marka büyümek istiyor, sokamıyoruz. Buraya gelen turist yeni markalar arıyor, ABD ve Dubai’deki markaları... O markalar olmak zorunda Türkiye’de” dedi. Enflasyonun başını aşağı eğmiş olmasının güzel olduğunu ifade eden Şapkacı “2024’te alışverişler iyi gidecek. 2024’ün 2. yarısıyla beraber daha pozitif bakıyorum. Bu yıl enflasyonun çok üzerinde büyüme olur, yüzde 60’lar civarında ciroların artacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

AVM’ler doldu taştı...Yerli markaya da yabancı markaya da yer yok!

YENİ AVM’LER YOLDA

ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve COO’su Semet Yolaç Canlıel ise dövizle kiralamaya dönülmesi talebini AYD’ye ilettiklerini ifade etti. Bu yıl hayata geçecek projeler hakkında bilgi veren Canlıel; Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerindeki üç büyük şehirde görüşmelerin devam ettiği projeler olduğunu söyledi. Bu yıl İstanbul Başakşehir’deki V Metroway ile Çekmeköy’de inşaatı devam eden Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’nin hizmete açılacağını belirten Canlıel, şöyle konuştu: 2025’te hizmet vermeye başlayacak V Mall İstanbul ile Başakşehir’de toplam 70 bin metrekarede önemli bir perakende destinasyonu oluşturacağız. Portföyümüzü güçlendirmek adına yeni AVM’leri bünyemize katmak üzere çalışıyoruz. Önümüzdeki aylarda görüşmeleri devam eden yeni projelere imza attığımızı duyurmayı diliyoruz.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...