Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Ağbal'dan çok önemli açıklamalar
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Ekonomi

Bakan Ağbal'dan çok önemli açıklamalar

Son Güncelleme: 08 Haziran, 2018 - 13:10
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bakan Ağbal'dan çok önemli açıklamalar
Fotoğraf Başlığı Bakan Agbal'dan çok önemli açiklamalar

TRTHaber'de soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, esnaf teşvik paketlerinden bahsederken "9 bin liraya kadar kazanç sağlayan esnafın gelir vergisini almayacağız" dedi.

Kaydet
a- | +A

* 2010'dan beri istihdamda 8.5 milyon üzerinde artış, son 1 yılda 1.5 milyon artış yaptık. Buradaki en önemli pay esnaflarımızındı. Yeni dönemde de esnafımızın istihdam teşviklerinden yararlanmasını önemsiyoruz. 2018'de bir esnaf bir çalışan aldığında, gelir vergisi ve sosyal güvenlik primini biz ödeyeceğiz. 2486 liranın 761 lirası sosyal güvenlik primi, 121 lirası gelir ve damga vergisi biz diyoruz ki 12 ay boyunca biz ödeyeceğiz, diyoruz.

BİR SENDEN BİR BENDEN TEŞVİK PAKETİ

* Bir de bir senden bir benden teşvik paketi var. Bir çalışan aldığında 1 ila 3 işçi çalıştıran esnafımız yeni genç işçi alırsa 18-25 yaş arasında önümüzdeki 12 ay boyunca 1 ayının brüt harcamasını biz yapalım, 1 ayını esnaf ödesin. Yani asgari net ödemeyi biz yapacağız. Esnaflarımız 12 ay boyunca esnafımızın işletmesine 14 bin liralık ödeme yapacağız.

ESNAFA VERGİ MÜJDESİ

* Türkiye'de 750 bin basit usulde vergilendiren esnaflarımız var. 2018'de 9 bin liraya kadar elde edeceğiz kazançtan vergi almayacağız. 9 bin liranın altında kazancı varsa vergi ödemeyecek. 2018'de bir genç kardeşimiz işletmesini kurdu. 2018'de işletmesini kurdu bu senenin sonunda 75 bin lira kazanç elde etti. Bu kardeşimizden vergi almayacağız. Hem bu sene hem gelecek hem de ondan sonraki senede her yıl 75 bin liraya kadar olan kısımda vergi almayacağız.

* 2018'de üniversite ve liseden mezun olan kardeşimiz işletme kurdu, Bağ-Kur primi ödemesi gerekir. Yıllık Bağ-Kur 8400 lira. Hem gelir vergisi almayacağız, hem de 1 yıl süre ile Bağ-Kur primi almayacağız.

ÖTV TEŞVİĞİMİZ DEVAM EDİYOR

* Şoför esnafımıza dönük özel bir ÖTV teşviğimiz var. Taksici, minibüsçü, otobüsçü arkadaşlarımız arabalarını yenilemek isterse ÖTV teşviği getirdik. 2019 Haziran'a kadar devam edecek. Başladığımızdan beri 53.347 esnafımız aracını yenilemiş. 35.135 taksici esnafımız arabasını yenilemiş. 574 otobüsçü esnafımız arabasını yenilemiş. Uygulama devam ediyor. Vergi tutarı 1 milyar lirayı aşmış.

TEK TEK FATURALARA BAKMAYACAĞIZ

* Bir de özel halk otobüslerine ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi oldu. Bir tanesi KDV konusu. 'Sayın Bakanım yolcudan KDV'yi alıyoruz. Ama sistem karışık, ödeyebileceğimiz kadar vergi ödeyelim' diyorlardı. Özel halk otobüsü işletmesi yüzde 1.5 KDV öderse tek tek faturalara bakmayacağız.

* İkinci müjdemiz neydi, biliyorsunuz ücretsiz yolcu taşımaları halinde biz onlara destek veriyor. 650 olan ödemeyi 800, 800 olanı 1000 liraya, 1000 lira olan ödemeleri 1300 liraya çıkardık. Gelecek ay hesaplarına yatacak. Özel halk otobüslerinde destek ödemeleri böylelikle yüzde 33 artmış oldu.

* Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz diyorlar. Talepte bulununca hemen yerine getiriyoruz.

YAZAR KASALARIN ÖMRÜ DOLANA KADAR KULLANIMI DEVAM EDECEK

* Esnafımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi yazar kasalarının yenilenmesi meselesiydi. Ben esnaflarımızla bir araya gelince 'Sayın Bakanım haklısınız, değiştirelim ama kullandığımız kasayı ömrü bitene kadar kullanalım' dediler. Eski nesiller 2017 sonunda uygulamadan kalkacaktı. Ben bu talebi haklı gördüm bu uygulamayı değiştirdim. Yazar kasa iş görüyorsa, arkadaş sen bunu çöpe at demek israf, yaptığımız düzenlemeyle şu müjdeyi verdik, bu yazar kasa ne zaman ömrünü doldurursa o zaman değiştirin.

ÖDEMELERİ YAYACAĞIZ, TEMİNAT İSTEMEYECEĞİZ

* Son yıllarda çok önemli düzenlemeler hayata geçirdik. Esnafımıza güveniyoruz. Ayrıca bu toplumun temel direği esnaflar. Burada esnafımızın kazanmak için ne kadar alın teri döktüğünü de biliyoruz. Vergi alacağız, alırken gönüllü ödemesini önemsiyoruz. Vatandaşımız artık basit usulde daha rahat ödeme yapacak, çağrı merkezleri kurduk. Artık önce vatandaşımıza soracağız. Burada ne var diye önce mükellefe soracağız. Bu anlamda devlete karşı sorumluluklarını yerine getirme konusunda uyum olduğuna inanıyorum.

* Önümüzdeki dönemde daha da arttıracağız. Vergi mükellefliğini yerine getirene kolaylık getireceğiz. Vergi ödemelerini iyi dönemde yapan vatandaşımız Allah korusun çeki dönmüş ödeyememiş, bunu değiştirdik, kolaylaştırılmış tecil diye bir nokta getirdik. Gitsin vergi dairesine önce el uzatan vergi dairesi olacak. 5 yıla kadar taksit imkanı var. Ödemesiz dönem var, teminatları düşürüyoruz, faiz oranlarını sıfıra kadar indiriyoruz.

771 BİN 346 BAŞVURU YAPILDI

* 2.5 milyon vergi ödeyen esnafımız var. Yeniden yapılandırma tarihi bir fırsat. 750 bin basit usul mükellefinin 400 binin değişik türde borçları var. Tüm borçlarını çok cazip bir şekilde yapılandırıyoruz. Geçmişten ödeyemediği borçlarını 36 ay taksitlendiriyoruz, davaları sonlandırıyoruz, işletme kayıtlarını düzeltiyoruz, geçmişe dahil vergi incelemesinde matrah arttırımı getiriyoruz. Bugün itibariyle 771.346 başvuru almışız.

VERGİNİN ASLINI ALACAĞIZ, FAİZDEN İNDİRİM YAPACAĞIZ

* Geçmişten gelen kesinleşmiş vergi borcunu ödeme imkanı getiriyor. Bir kısım alacaktan vazgeçeceğiz. Vergi aslını alacağız. Faizleri ve gecikme zamlarını sileceğiz. Bunun yerine yüzde 16.80'lik faizi almayacağız. Yıllık yüzde 3 ÜFE ödemeleri var onu alacağız. Örneğin 100 bin liralık borç, 172 bin TL olmuş, 57 ay ödememiş. Burada seçeneklerimiz var. Peşin ödeyeyim, 2 taksit ya da 6-9-18 ay ödeyeyim diyebilir. 72 bin TL'lik faizi sildik. Yurtiçi ÜFE faiz kaça düşüyor, 15 bin TL'ye düşüyor. Dedi ki tek kalemde ödeyeceğim, yine yüzde 90'ı siliyoruz, 1545 TL'ye düşürüyoruz. Ana parayı ödeyip çıkıyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 08 Haziran, 2018 - 13:10
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Trump'tan ikinci aşama duyurusu!
Trump'tan ikinci aşama duyurusu! "İran'la anlaştık"
Kaydet
Bakan Ersoy'dan İbrahim Tatlıses'e geçmiş olsun ziyareti
Bakan Ersoy'dan İbrahim Tatlıses'e geçmiş olsun ziyareti
Kaydet
Türkiye'nin 121 yıllık çay devi battı! Ünlü marka için 'iflas' kararı
Türkiye'nin 121 yıllık çay devi battı! Ünlü marka için 'iflas' kararı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası