Bakan Nebati duyurdu: 45 dakikalık yol 18 dakikaya düşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Nebati duyurdu: 45 dakikalık yol 18 dakikaya düşecek

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, daha önce 45 dakikada kat edilen Çeşmeli ile Taşucu arasının yeni otoyol projesiyle 18 dakikaya düştüğünü söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nin trafik sıkışıklığı problemini çözeceğini ve 45 dakikalık seyahat süresini 18 dakikaya düşüreceğini söyledi.

ÇEŞMELİ-TAŞUCU OTOYOLU PROJESİ YAKINDA TAMAMLANACAK

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyol şantiyesini ziyaret eden Bakan Nebati, Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan ve diğer yetkililerden bilgi aldı. Nebati, gazetecilere, projenin ilk etabındaki çalışmaları yerinde incelediklerini söyledi.

Projenin Mersin için dönüm noktası olduğunu aktaran Nebati, ilk etabın 5 köprülü kavşak, yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda 7 tünel, 1616 metre uzunluğunda 5 viyadük, 2 otoyol hizmet tesisi, bir de bakım işletme tesisi olmak üzere devasa alan ve uzunluğu ifade ettiğini söyledi.

"SEYAHAT SÜRESİ 45 DAKİKA-2,5 SAAT ARALIĞINDAN 18 DAKİKAYA DÜŞECEK"

Projenin zaman ve enerjiye katkısına değinen Nebati, "Şu anda normalde seyahat süresi 45 dakika, fakat yazın özellikle de hafta sonlarında 2,5 saate çıkıyor. Seyahat süresini 18 dakikaya düşürerek hem zaman hem de ekonomiye ciddi bir şekilde maliyeti olan enerji konusunda da tasarrufta bulunmuş olacak" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...