Borsa İstanbul'da aktif yatırımcı ve şirket sayısı yükseldi! Yeni fiyat sistemi bugün devreye giriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Borsa İstanbul'da aktif yatırımcı ve şirket sayısı yükseldi! Yeni fiyat sistemi bugün devreye giriyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

Halka arzlarla yatırımcının dikkatini çeken Borsa İstanbul'da son 3 yılda 500'ü aşkın şirket Borsa'da işlem görürken, her 10 kişiden 1'i aktif yatırımcı haline geldi. Borsa İstanbul'da yeni fiyat ve kotasyon sistemi bugün devreye giriyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından halka arz furyası ile rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul'da aktif yatırımcı ve şirket sayısı gün geçtikçe artıyor. Aynı zamanda fiyat adımı ve kotasyonda bugün yeni sistem devreye giriyor. 

AKTİF YATIRIMCI VE ŞİRKET SAYISI ARTTI

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, MÜSİAD Vizyoner'23 Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Borsa İstanbul'da şirketlere ve yatırımcılara farklı finansman yöntemleri ve yatırım araçları sunduklarını söyleyen Ergun, yatırım yapan vatandaşların sayısının artmasının çok mühim kazanım olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul'da aktif yatırımcı ve şirket sayısının arttığını söyleyen Ergun, şu ifadeleri kullandı:

"Son 3 senede borsamızda 136 şirket işlem görmeye başladı. Bu şirketlerin halkı arzından 104 milyar TL kaynak sağlandı. Yine son 3 senede 4 bin 674 adet borçlanma aracı işlem görmeye başladı. Bu ihraçlardan da 1 trilyon TL'nin üzerinden kaynak sağlandı.

Şirket sayımız 3 sene önce 394 iken bugün 529'a ulaştı. Günlük ortalama işlem hacmimiz 3 sene önce 26 milyar TL iken bugün günlük ortalama işlem hacmimiz 136 milyar TL'ye ulaştı. Diğer taraftan Türkiye nüfusunun her 10 kişiden 1'i borsamızın aktif yatırımcısı haline geldi. Birkaç yıl önce bu rakam yüzde 1'ler seviyesindeydi. Bireysel yatırımcılarımız artık genç yaşta sermaye piyasalarıyla tanışmaktadır.

Biz de bu ivmeyi bilgi ve deneyimle besleyerek büyütmek istiyoruz. Borsamızda yatırım yapan vatandaşlarımızın sayısının artması, sermaye piyasamız açısından çok mühim bir kazanımdır."

Borsa İstanbul'da aktif yatırımcı ve şirket sayısı yükseldi! Yeni fiyat sistemi bugün devreye giriyor

Son yıllarda hem şirketlerimizin hem de yatırımcıların gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını kaydeden Ergun, "Borsa İstanbul olarak ülkemizin büyümesinin temel dinamosu olan üretim, yatırım, ihracat yapan, istihdam oluşturan şirketlerimizi, büyümelerinin finansmanını halka arz yoluyla sağlayabilmeleri için tek tek ziyaret ediyor ve borsamıza davet ediyoruz." dedi.

YENİ FİYAT ADIMI VE KOTASYON BUGÜN BAŞLIYOR

Borsa İstanbul Pay Piyasası Operasyon Direktörlüğü tarafından Pay Piyasası'nda fiyat adımı ve kotasyon yayılma aralıkları düzenlemeleri ile Borsa yatırım fonlarında Açılış Seansı uygulanmasına yönelik alınan kararla gerçekleştirilecek değişiklikler bugün faaliyete geçecek.

Konuya ilişkin Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, "Pay Piyasasında işlem gören sermaye piyasası araçlarında gerçekleşen işlemler esnasında uyulması gereken fiyat adımları ile piyasa yapıcıların kotasyon girişlerinde tabi oldukları maksimum kotasyon yayılma aralıkları ve borsa yatırım fonlarının işlem gördükleri seans akışı içerisinde birtakım değişikliklere gidilmiştir. Buna göre, paylar, yeni pay alma hakları, gayrimenkul sertifikaları, sahipliğe dayalı kira sertifikaları, borsa yatırım fonları, gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonları işlem sıralarında geçerli olan fiyat adımı uygulaması yeniden düzenlenmiştir.” denildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...