Brent petrol çakıldı, ibre tersine döndü! Benzin fiyatları yeniden değişti (10 Aralık 2022 güncel akaryakıt fiyatları)

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Brent petrol çakıldı, ibre tersine döndü! Benzin fiyatları yeniden değişti (10 Aralık 2022 güncel akaryakıt fiyatları)

Ekonomi Haberleri

Petrolün 76 dolar seviyesine kadar düşmesiyle birlikte akaryakıt fiyatları da geriledi. Benzinin litre fiyatına bugünden geçerli olmak üzere 75 kuruş indirim geldi. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yok. İndirimle birlikte İstanbul’da satılan benzinin litre fiyatı 17,42 liraya, Ankara’da 17,63 liraya, İzmir’de ise 17,62 liraya geriledi.

Araç sahiplerini sevindiren haberler peş peşe geliyor. Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte 120 doları aşan ve rekor kıran brent petrol, tüm dünyada akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmesine neden olmuştu. Pompaya yansıyan fiyatlar araç sahiplerini oldukça zorlarken, rüzgar tersine döndü. Benzin ve motorine geçtiğimiz aydan bu yana gelmeye devam eden indirimlere bir yenisi daha eklendi. Peki 10 Aralık güncel akaryakıt fiyatı (benzin ve motorin) ne kadar? İşte detaylar...

BRENT PETROL DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Dünyadaki gelişmelerden doğrudan etkilenen brent petrol, geçtiğimiz hafta 85 dolar seviyelerinde seyrederken bu hafta ise 76 dolara kadar geriledi. Rusya-Ukrayna savaşı, dünyadaki ekonomik gelişmeler, Çin'in 'sıfır vaka' politikasını gevşetmesi gibi konuların gidişatına bağlı olarak değişim gösteren brent petrol fiyatı, 8 Aralık'ta yılın en düşük seviyesini gördü. 

Öte yandan, dünya genelinde yoğun makroekonomik veri akışı, küresel petrol talebine ilişkin belirsizliğe yol açarak fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmaya devam ediyor.

BENZİNE 75 KURUŞ İNDİRİM

Zam furyasının yerini indirime bırakması ile birlikte sevindiren gelişmeler peş peşe yaşanıyor. Perşembe gününden itibaren motorin grubunda 1 lira 90 kuruş, benzin grubunda ise 2 lira 15 kuruşluk indirim gelmişti. Bu indirim sonrasında benzin 20 liranın altına indi.  Benzine bu gece yarısından (10 Aralık Cumartesi) itibaren geçerli olmak üzere 75 kuruş daha indirim geldi.

AKARYAKITTA RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ

23 Kasım tarihinden bu yana akaryakıt fiyatları tam 9 kez düştü. 17 günlük süreçte her iki gruba 1'er kez zam gelirken, benzine 4 kez, motorine ise 5 kez zam geldi.

10 ARALIK 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI
Benzin fiyatı: 17,42 TL
Motorin fiyatı: 21,10 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI
Benzin fiyatı: 17,63 TL
Motorin fiyatı: 21,26 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI
Benzin fiyatı: 17,62 TL
Motorin fiyatı: 21,34 TL

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...