Büyükçekmece’ye 1.000 yatlık marina

Düzenleyen:
Büyükçekmece’ye 1.000 yatlık marina

Ekonomi Haberleri

Çok uluslu 4 şirketin kurduğu Yeditepe Marina, Büyükçekmece’de 500 milyon avro yatırımla Kıyı İstanbul projesini hayata geçirecek. Otel, marina ve çarşıdan oluşan projenin Ekim 2018’de bitirilmesi hedefleniyor

Önder ÇELİK

Almanya ve İsviçre merkezli 4 çok uluslu şirketin ortaklığı ile kurulan Yeditepe Marina, İstanbul Büyükçekmece sahilinde 500 milyon avro yatırım değeri ile Kıyı İstanbul projesini hayata geçiriyor. Marina, otel ile Avrupa’nın en popüler 7 şehrinden esinlenerek tasarlanan iki katlı çarşı bölümünden oluşan projenin 2018’in son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Overvest, Waterhouse, Iresi, Tavida şirketlerinin kurduğu Yeditepe Marina, 146 dönüm üzerine kurulacak projeyle 4 bini aşkın kişiye de istihdam sağlayacak. Projenin tanıtımında konuşan Overvest Grup İcra Kurulu Başkanı Yunus Söylet, projede 152 odalı otel, 1.000 yat kapasiteli marina ve açık hava müzesi niteliğinde 200 mağazadan oluşan iki katlı çarşının yer alacağını söyledi.
TÜRKİYE’YE GÜVENİMİZ TAM
Proje yatırımcılarından Iresi International CEO’su Ulrich Pelz de, dinamik yapısı ve jeopolitik konumundan dolayı birçok uluslararası yatırımcının Türkiye’yi yakından takip ettiğini söyledi. Türkiye’ye genç ve dinamik nüfusu, jeopolitik konumu ve gelişme potansiyelinden dolayı yatırım yapmaya karar verdiklerini ifade eden Pelz, şöyle konuştu: Bu nedenle Türkiye’ye olan güvenimizin tam olduğunu belirtmek isterim. Aynı zamanda İstanbul mıknatıs gibi tüm dünyayı kendisine çeken eşsiz bir metropol şehir. Bu etmenler sonucunda Kıyı İstanbul projesinin Türkiye için, özellikle Türk halkı ve Türkiye’yi ziyaret edecek yabancı misafirler için çekim merkezi olacak bir proje olduğunu söyleyebilirim.
İLÇEYE 35 BİN VİLLA YAPILACAK
Cumhurbaşkanı’nın ‘yüksek bina yapma sevdasından vazgeçin’ sözünü hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise, Büyükçekmece’yi 1994 yılında bir villa kent olarak planladıklarını söyledi. İlçede kişi başına düşen yeşil alan miktarının 135 metrekare olduğunu dile getiren Akgün, Büyükçekmece’de yapımı biten 17 bin villanın bulunduğunu, 35 bin tane villanın da yapılacağını ifade etti.,

Türkiye’nin deniz üstündeki ilk oteli
Projenin çarşı bölümünün 7 ünlü Avrupa şehrinin sembolü olan 32 ayrı binadan meydana geleceğini kaydeden Yunus Söylet, Kıyı İstanbul’da Türkiye’nin deniz üzerinde yapılan ilk 5 yıldızlı otelini yapacaklarını belirtti. Söylet “Denizin hemen üzerinde yer alacak otel, yatay mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak misafirlerine hizmet verecek. İki kat üzerine 55 adet 43 metrekarelik, 55 adet 80 metrekarelik ve 42 adet 130 metrekarelik olmak üzere toplamda 152 odaya sahip olacak” dedi.

Stüdyo daire devri bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı”nda her müstakil konutta en az 1 oturma odası (net alanı 12 metrekare) ve 1 yatak odası (net alanı 9 metrekare) bulunma zorunluluğu getiriliyor. Yeni yönetmelik yasalaşırsa artık stüdyo daireler (1+0) inşa edilemeyecek. Yönetmeliğin yasalaşmasını desteklediklerini ifade eden Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “En ufak konutun 1+1 olmasını daha doğru buluyorum. Stüdyo daire mantığı Türk toplumu için avantajlı ve kullanışlı değil. Onlar yerine en ufak daireler kullanışlı metrekarelerde 1+1 olarak planlanabilir. 1+1 konutları yalnız yaşayan bireylerin yanı sıra çekirdek bir aile de tercih edebilir” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...