Yeni yapılandırma yolda: Çi̇ftçi̇ kredi̇leri̇, pri̇m ve vergi̇ borçları masada

- Güncelleme:
Yeni yapılandırma yolda: Çi̇ftçi̇ kredi̇leri̇, pri̇m ve vergi̇ borçları masada

Ekonomi Haberleri

AK Parti milletvekillerinin yaz dönemi boyunca sahada yaptığı çalışmalarda vatandaştan gelen talepler tek tek hayata geçiriliyor. Sabit gelirliler için yılbaşında atılacak adımların yanı sıra, çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile kullandıkları krediler, SGK prim borçları ile vergi borçlarının yeni bir yapılandırmaya tabi tutulması AK Parti’nin gündeminde…

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ

AK Parti ve hükûmet son dönemde vatandaşı bizzat yakından ilgilendiren konularda önemli adımlar atıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde kurmaylarına, vatandaşa ek yük getirecek hiçbir düzenlemenin gündeme getirilmemesini istemişti. Bu doğrultuda vatandaşın hayatını kolaylaştıracak mikrotalepler değerlendirmeye alındı.

AK Parti kaynakları, “Son birkaç aydır, AK Parti’de gözle görülür bir yükseliş trendi var. Ayrıca ekonomide yaşanan sıkıntıların hükûmetten kaynaklanmadığı anlaşılmaya başladı. Özellikle yaz döneminde Türkiye’ye gelen gurbetçiler, memleketlerinde yurt dışında yaşadıkları sıkıntıları anlatınca buradaki vatandaşlar problemin sadece Türkiye’de olmadığını kavradı. Bu krizin sadece Türkiye’de değil küresel bir kriz olduğunu kanıksadılar. Ekonomi alanında atılan adımlar da etkili oldu. Çiftçilerin ürünleri para etti. Dar gelirlilerle ilgili adımlar atıldı. Vatandaş bu sorunların AK Parti eliyle çözüleceğini gördü. Şimdi sıkıntılı bazı alanlarda yeni adımlar atılacak. Çiftçilerin kullandıkları krediler yeniden yapılandırılmıştı ama faizler yüksek tutulduğu için sonuç alınamadı. Yeni bir çalışma ile faizler makul bir seviyeye çekilecek, uzun vadeli taksit imkânı getirilecek. Ayrıca SGK prim borçları ve vergi borçlarına yönelik yeni bir yapılandırma için yoğun talep var. Belediye başkanlarından da bu talepler geliyor. Seçime yakın bu konuda da bir adım atılabilir” değerlendirmesini yaptı. 

EMEKLİ MAAŞLARI ANALİZİ YAPILIYOR

AK Parti’nin ekonomi kurmayları, asgari ücret başta olmak üzere sabit gelirlilerle ilgili yılbaşında enflasyonun üzerinde ücret artışı beklendiğini de belirterek şunları kaydetti: Özellikle emekli aylıkları konusunda ayrı bir çalışma yürütülüyor. En düşük emekli aylığının yükseltilmesi durumunda ortaya çıkacak maliyet için analiz çalışması başlatıldı. En düşük emekli aylığı 4.500 liraya çıkarsa veya 5 bin liraya çıkarsa maliyet ne olur. Farklı rakamlar üzerinden alternatifli öneriler hazırlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...