Eczacıbaşı 2 milyar avro yatırım yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Eczacıbaşı 2 milyar avro yatırım yapacak

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Eczacıbaşı VitrA’nın yeni seramik sağlık gereçleri üretim tesisi açıldı. Eczacıbaşı Topluluğu Grup CEO’su Atalay Gümrah, 2028’e kadar 2 milyar avro yatırım planladıklarını, bunun 370 milyon avrosunu yapı gereçlerine, 500 milyon avrosunu da toplulukta ağırlığını artıracakları sağlığa yapacaklarını söyledi.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Eczacıbaşı Yapı Gereçlerinin Bozüyük’teki VitrA Üretim Kampüsü’nde hayata geçirilen beşinci seramik sağlık gereçleri işletmesi ve yeni gömme rezervuar üretim tesisi önceki gün hizmete girdi. Tüm aşamaları tamamlandığında 76,5 milyon avroya ulaşacak yatırımlarda öncelik, sürdürülebilirliğe ve fırsat eşitliğine verildi. Eczacıbaşı’nın yeni tesislerinde kadın istihdamını teşvik için tasarlanan ergonomik tezgâhlar yer alıyor. Otomasyon sayesinde de sahada daha fazla kadın çalışan bulunacak. İstihdamda yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek oranıyla tam eşitliği korumak hedefleniyor.

Yeni yatırımlara ilişkin düzenlenen toplantıda Eczacıbaşı Holding’in gelecek dönem hedeflerinden bahseden Eczacıbaşı Topluluğu Grup CEO’su Atalay Gümrah, 5 yıl içinde 2 milyar avroluk yatırım planı yaptıklarını söyledi. Yatırımların 370 milyon avrosunu yapı gereçlerine yapacaklarını anlatan Gümrah, toplulukta yüzde 10 paya sahip sağlığın ağırlığını artıracaklarını, bu alana 500 milyon avro yatırım planları olduğunu kaydetti. 2028’de 5 milyar avro ciro hedefleri olduğuna da işaret eden Gümrah, başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki zayıflamanın Türkiye için iyi olmadığını, bunu Orta Doğu ile dengelemeyi hedeflediklerini vurguladı.

SATIN ALMAYA 150 MİLYON AVRO AYIRDI

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su Özgen Özkan da yüzde 82 yerlilikle üretim yaptıklarını belirterek, 2020’de 330 milyon avro olan cirolarını 2022’de 510 milyon avroya yükselttiklerini, kazandıklarını yatırıma dönüştürerek büyüdüklerini kaydetti. 2028 hedeflerinin 1 milyar avro ciroya ulaşmak olduğunu kaydeden Özkan, bu hedefe ulaşmak için satın alma planı da yaptıklarını, satın alma için 150 milyon avroluk bütçe ayırdıklarını vurguladı. Özkan, Suudi Arabistan pazarı için görüşmeler yaptıklarını, çatı GES’lerle enerji ihtiyaçlarının yüzde 35’ini güneşten karşılayacaklarını söyledi. 

KARBON EMİSYONLARINI SIFIRLADIK

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Bozüyük’te toplam 76,5 milyon avroya ulaşacak yatırımla hayata geçirdikleri yeni üretim tesislerinde, en son teknolojilerden faydalanarak, yapay zekayı kullanarak üretim yaptıklarını belirterek, “Hammadden nihai ürüne kadar uçtan uça otomasyondan faydalanıyoruz” dedi. Üretimde gerekli olan enerjiyi, yenilenebilir kaynaklardan elde etmek hedefiyle, VitrA Üretim Kampüsü‘ne bu yıl güneş enerjisi santrali kurduklarını, aynı zamanda 2022’de I-REC sertifikalı yeşil elektrik satın almaya başlayarak üretimde elektrik kaynaklı karbon emisyonlarını sıfırladıklarını vurgulayan Eczacıbaşı, şöyle konuştu: Diğer kuruluşlarımıza da ilham veren bu projeyle yenilenebilir enerji yatırımlarımızı hızlandırdık. VitrA bu uygulamaları ile sektördeki öncülüğünü yalnızca ürün kalitesiyle değil, aynı zamanda yarısı erkek, yarısı kadın üretim tesisi çalışanlarımızla, fırsat eşitliği konularındaki duyarlılığıyla da kanıtlıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...