Ekmekte fiyat şaştı: Valilik 5 TL derken, fırıncılar 'kapatırız' diyor

- Güncelleme:
Ekmekte fiyat şaştı: Valilik 5 TL derken, fırıncılar 'kapatırız' diyor

Ekonomi Haberleri

Ekmek fiyatlarındaki belirsizlik devam ediyor. İstanbul’da valiliğin açıkladığı “200 gram ekmek 5 TL’ye satılır’ kararına fırıncılar uymuyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Birçok bölgede ekmek fiyatı 7 lira ile 9 lira arasında değişiyor. Geçtiğimiz günlerce İstanbul Valiliği yüksek fiyattan ekmek satan 116 fırına ceza kestiğini açıkladı. Fırıncılar bu fiyatın üretim maliyetini kurtarmadığını iddia ediyor. Özellikle son gelen zamlarla birlikte ekmek üretimi yapanların zarar ettiği ifade ediliyor. İstanbul Beylikdüzü’nde fırıncılık yapan Samet Toklu “Un çuvalına 2 ayda yüzde 50 zam geldi. İşçilik, vergi ve akaryakıt fiyatları arttı. 5 liraya ekmek üreten bir fırın bugün zarar ediyor. Ya gramı azaltacağız ya fırını kapatacağız” diyor. Toklu, birçok işletmenin zamlı fiyattan ekmek sattığını belirterek “Başka çaremiz kalmadı. İnsanlar 8 liraya ekmek almak istemiyor, valiliğin kararı olduğunu söylüyorlar. Çoğu kez tartışma yaşıyoruz” dedi.

GRAMAJ DÜŞÜRMEK ZORUNDA KALIYORUZ

Ekmek maliyetleri yüzünde gramaj düşürmek zorun kalacaklarını söyleyen fırıncılar “Biz kutsal bir meslek icra ediyoruz. Ekmek üretiyoruz. Ekmek olmadan olmaz. Ama bu şartlarda da üretim olmaz. Şayet 5 liraya ekmek satacaksak gramajı 160 grama çekeceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet18 Temmuz 2023 06:31

İstanbul kadıköy göztepede ekmek 8.tl nasıl oluyor???

Sonraki Haber Yükleniyor...