Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

En çok bu hisseleri aldılar! Borsada 5,75 milyar liralık yabancı girişi

En çok bu hisseleri aldılar! Borsada 5,75 milyar liralık yabancı girişi
Başlık ResmiEn çok bu hisseleri aldilar! Borsada 5,75 milyar liralik yabanci girisi

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi %0,03 gibi sınırlı bir primle 11.223 puandan güne başlarken, dünkü işlemlerde yaklaşık 5,75 milyar liralık yabancı alımı dikkat çekti. EKGYO, GARAN, ISCTR, MGROS, PGSUS, KCHOL, YKBNK, ASELS ve TUPRS yabancıların dün en çok alım yaptığı hisseler oldu. Analistler, 11.300 seviyesini kritik direnç olarak gösterirken, yarın açıklanacak enflasyon verisinin de önemini vurguluyor.

Kaydet
|

TÜRKİYE GAZETESİ/Ekonomi Servisi—Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi dünkü işlemlerde %1,89 primle 11.220 seviyesinden kapanış yapmıştı. Son dönemde gözlemlenen düşüşlerin ardından tepki hareketleri öne çıkmıştı. Özellikle günün ikinci yarısında gelen alımlarla endeks, 4 işlem gününün ardından pozitif bölgede kapanış yaptı. BİST 100’de bugünkü işlemler de %0,03 gibi sınırlı bir primle 11.223 puandan başladı.

BAKMADAN GEÇME
Kredi muslukları açıldı: Sanayiciye, işini kurana, evlenene... 
HABER

Kredi muslukları açıldı: Sanayiciye, işini kurana, evlenene... 

DİKKATLER ENFLASYON VERİSİNDE

İş Yatırım tarafından yapılan değerlendirmede, endeksin kritik destek seviyelerinde tutunduğu ve ABD tarafından uygulanan CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağı söylentileri ile Halkbank başta olmak üzere büyük hisselerin öncülüğünde yükseldiği belirtilerek, “Borsanın yönünü cuma açıklanacak enflasyon verisi ve bankaların vereceği tepki belirleyecek. Dün açıklanan İstanbul enflasyonu, piyasanın %2,5-%2,6 beklentisinin üzerinde bir TÜFE ihtimalini artırdı. Endeks için destek ve direnç seviyeleri 11.130 ve 11.300 seviyelerinde” denildi.

BAKMADAN GEÇME
Bitcoin 1,5 ayın zirvesinde! Ekim ayı performansına dikkat
HABER

Bitcoin 1,5 ayın zirvesinde! Ekim ayı performansına dikkat

ENDEKSTE KRİTİK SEVİYELER

Borsada momentum ve hacim göstergelerindeki artışın kısa vadeli toparlanma isteğini teyit ettiğini belirten Kuveyt Türk Yatırım da “Teknik açıdan 11.250-11.300 bölgesi üzerinde hacimli kapanışlar görmemiz durumunda, endeksin tekrar momentum kazanacağını belirtmek isteriz. Ancak, bu bölgenin geçilememesi halinde 11.100, 11.000 ve 10.800 seviyelerini destek olarak takip ediyoruz” yorumunda bulundu.

BAKMADAN GEÇME
JP Morgan, Goldman Sachs, Deutsche Bank, BofA! İşte dev bankaların 2026 altın tahminleri
HABER

JP Morgan, Goldman Sachs, Deutsche Bank, BofA! İşte dev bankaların 2026 altın tahminleri

YABANCIDAN YÜKLÜ ALIM

Bu arada dünkü işlemlerde alım tarafından yer alan ilk 3 aracı kurumdan 2’sinin yabancı olması dikkat çekti. Bu iki aracı kurum gün sonunda toplamda 5,75 milyar liralık alım gerçekleştirdi.

Yabancıların dün en çok aldığı hisseler ise EKGYO, GARAN, ISCTR, MGROS, PGSUS, KCHOL, YKBNK, ASELS ve TUPRS oldu.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.