Eren Holding’den Bitlis’e 200 milyon dolarlık yatırım

- Güncelleme:
Eren Holding’den Bitlis’e 200 milyon dolarlık yatırım

Ekonomi Haberleri

Eren Holding, Bitlis’te gerçekleştirdiği 200 milyon dolarlık yatırımla Doğu Anadolu Bölgesi’nde cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör yatırımına imza attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Ağustos’taki “Kamu ve Özel Yatırımları Toplu Açılış Töreni”nde açılışını yaptığı Eren Tekstil İplik Üretim Fabrikasının ilk iki etabında yıllık 24 bin ton, üçüncü etabının da gelecek yıl aralık ayında faaliyete geçmesiyle 36 bin ton iplik üretimi yapılacak. Yerli ve millî üretimi artırmak amacıyla kurulan fabrikada, günlük 100 ton, yıllık ise 36 bin ton polyester pamuk ile karışım iplik üretimiyle 1.100 kişiye istihdam sağlanacak.

Açılış töreninde konuşan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren “Bu tesis cumhuriyetimizin kuruluşundan beri Malatya hariç Doğu Anadolu’da özel sektör tarafından kurulan en büyük endüstriyel üretim tesisi. Bütün üniteleri tamamlandığında 200 milyon dolara mal olacak ve 1.100 kişiye istihdam sağlayacak. Daha da önemlisi başka yatırımları da teşvik edecek ve modern bir tesis olarak bundan sonra geleceklere güzel bir örnek olacak” dedi. Tesislerde, 2022 yılı dış ticaret verilerin itibarıyla pamuk iplik ve karışım iplik kalemlerinde gerçekleşen 450 bin tonluk hacme sahip ithalat ve ihracat miktarına yaklaşık yüzde 6’lık bir katkı sağlanması ve Türkiye’nin tekstil sektöründeki küresel rekabet gücünün artırılması hedefleniyor. Üretilecek ipliğin yaklaşık yüzde 50’sinin ihracata ayrılması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...