Gram altında durgunluk yerini rekora bırakıyor! Kuyumcu esnafı rakam verdi, ay sonu yükseliş başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Gram altında yaşanan durgunluk en çok kuyumcu esnafını etkiledi. Esnaf yeni rekorlar için rakam ve tarih verdi. Kuyumcu esnafı gram altında ay sonu büyük bir yükseliş beklendiğini söyledi.

Seçim öncesi ve sonrasında tarihi seviyelere çıkan gram altında rekorlar yerini durgunluğa bıraktı. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında 1700 TL'nin altına sarkan gram altında yeni rekorların ne zaman geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. En güvenilir yatırım araçlarının başında gelen altın için kuyumcu esnafından dikkat çeken tahmin geldi. Kuyumcu esnafı rakam ve tarih vererek büyük bir yükseliş beklendiğini söyledi.

ALTINDA AY SONU YÜKSELİŞ BAŞLIYOR

Altın fiyatlarındaki durgunluğu dünya piyasasındaki olaylardan kaynaklandığını belirten kuyumculardan Zekeriya Tonyalı, “Altının durgunluğu dünya piyasasındaki olaylardan dolayı. Dünyadaki bazı insanlar altının çok daha değerleneceğini bilhassa Eylül ayı sonlarına doğru altında büyük bir yükseliş bekleniyor. Yani 2 bin 500 civarlarında olacağı konuşuluyor. Bence olabilir çünkü, senelerden beri altının ONS fiyatı bin 900-bin 920 civarında dolaşıyor, bu maliyetini karşılamıyor. Önümüzdeki günlerde ne olacağını hep beraber göreceğiz” dedi.

ALTIN HİÇ BİR ZAMAN ÜZMEDİ

Altının yatırımcısını üzmediğini kaydeden kuyumculardan Erhan Şakar da “Altın yatırımcısını hiçbir zaman üzmemiştir. Yani altın uzun süreli bir yatırım aracıdır. Uzun süreli yatırımlarda altın her zaman kazandıracağı garantidir. Yatırımcılara altına yatırım yapmayı tavsiye ederim. Bir kaç gündür piyasalarda bir anormallik söz konusu çok iyi değil. Yaz sezonu bittiği için kış sezonuna girdiği için tüm piyasalarda tabi ki biraz daralma olacaktır. Önceki yıllara oranla değerlendirecek olursak tabi ki piyasalarda düşüşler oldu. Yatırımcılar yılsonuna kadar altının fiyatı 2 bin TL’yi görecek diye söylüyorlar” şeklinde konuştu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...