'Helal gıda' pazarı hızlı büyüyecek

'Helal gıda' pazarı hızlı  büyüyecek

EKONOMİ Haberleri

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ile Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) arasında Türkiye'nin helal kalite altyapısını güçlendirmek amacıyla iş birliği anlaşması imzalandı.

Düzenlenen törende, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ve HAK Başkanı Zafer Soylu yer aldı. Anlaşma kapsamında; kurumlar arasında helal gıda altyapısı ve helal belgeli ticaret alanlarında bilgi alışverişi yapılması, helal gıda konusunun toplum nezdinde itibar görmesi amacıyla ortak eğitim, seminer ve çalıştaylar düzenlenmesi, yurt içi ve yurt dışında helal belgelendirme ve helal belgeli ticaret gibi konularda farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Kaan, Çin'de ortaya çıkan salgının yabani hayvanlardan bulaştığına dair ciddi iddialar olduğunu belirterek "Bu durumda, İslam'ın emrettiği yeme, içme, temizlik ve helal dairede yaşama anlayışının önemini daha yakından idrak ediyoruz. Helal üretim ve tüketim noktasında, Müslümanlar arasındaki bilinç düzeyi bile maalesef düşük. Bizler MÜSİAD olarak bu konudaki farkındalığın artırılması amacıyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...