İngiltere Merkez Bankası (BoE) faizi sabit tuttu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İngiltere Merkez Bankası (BoE) faizi sabit tuttu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün faizleri sabit tutmasının ardından benzer bir karar da İngiltere Merkez Bankası'ndan (BoE) geldi. BoE, politika faizini yüzde 5,25'te sabit tuttu.

Koronavirüs ve Rusya-Ukrayna savaşı ile yükselen küresel enflasyona karşı merkez bankaları 2023 yılını faiz artırımları ile geçirdi. 2024'te faizlerin düşüşe geçmesi beklenirken, ülkeler enflasyonun dizginlendiğinden emin olmak için temkinli hareket ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), dün faizi 5,25 ile 5,50 arasında sabit tutmasının ardından benzer bir karar da İngiltere'den geldi. İngiltere Merkez Bankası (BoE) faizi yüzde 5,25 oranında sabit bıraktı.

"DAHA ÇOK KANIT LAZIM"

Kurulda yer alan 6 üye faizlerin sabit kalması, 2 üye faizlerin artırılması, 1 üye ise faizlerin indirilmesi yönünde oy verdi. Faizlerin ne kadar süre sabit tutulacağını ise verilere bakarak karar verileceği belirtildi.

Kararın ardından konuşan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, faizleri indirmeden önce daha çok kanıta ihtiyaç olduğunu söyledi.

ENFLASYON İKİ YILIN DİBİNİ GÖRMÜŞTÜ

Banka geçen ay da faizi pas geçmişti.

İngiltere'de enflasyon Kasım ayında yüzde 3,9'la iki yılın en düşük seviyesini gördü. Aralık ayında enflasyon beklenmedik bir şekilde yüzde 4'e yükseldi. Bu artışla piyasalarda BoE'nin Mayıs ayından itibaren faiz oranlarında indirime gideceğine yönelik beklentileri azaldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...