Ayçiçek yağına Karadeniz'den destek: Milyonlarca TL üreticinin hesabına aktarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ayçiçek yağına Karadeniz'den destek: Milyonlarca TL üreticinin hesabına aktarıldı

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ayçiçek yağında etkili olacak hamleyi KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan duyurdu. Eraslan, 2023 yılında Birliğimizce 36 bin ton yağlık ayçiçeği alımı yapılarak üreticiye toplam 446 milyon TL ödendiğini belirterek 'Gelecek dönemlerde; üretim faaliyetlerinde, birim alandaki verimi artırma ve yağlık ayçiçeği tohumlarının yağ oranlarının iyileştirilmesi çalışmaları sürdürülecektir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında yaptıkları indirim çağrısına destek veren Karadenizbirlik, geçtiğimiz Ekim ayında ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde 12 ila 15 oranında bir indirim yaptı. 

Enflasyonla mücadeleye desteğini sürdüren Karadenizbirlik bu kez milyonlarca TL'lik ödeme ile üreticiye destek oldu.  2023 yılı faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Müdür Ünal Erarslan, Karadenizbirlik'in 2023 yılında 36 bin ton ayçiçeği alımı yaparak üreticiye toplam 446 milyon TL ödediği belirtti ve şöyle devam etti:

-Aynı zamanda 2023 yılında yağlı tohum ekilişlerine yönelik olarak ise üretici ortaklara ekimden önce 33 milyon TL nakdi kredi ile 51 milyon TL tutarında ayni olmak üzere toplam 84 milyon TL tutarında kredi dağıtımında bulunmuştur. 2024 yılında iyileştirme ve teknolojik revizyon çalışmalarına devam edilecektir. Gelecek dönemlerde; üretim faaliyetlerinde, birim alandaki verimi artırma ve yağlık ayçiçeği tohumlarının yağ oranlarının iyileştirilmesi çalışmaları sürdürülecektir. Üretici kesimi için, sürekli olarak yeterli gelir elde edebilmesi ile üretim devamını sağlama çabaları devam etmektedir. Bu çerçevede devletin önemli desteği gerekmektedir.

KARADENİZBİRLİK NEDİR?

KARADENİZBİRLİK; merkezi Samsun’da bulunan, 1978’de kurulan bir kooperatifler üst kuruluşudur. Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan 12 tarım satış kooperatifi ile 25 bine yakın ortağına hizmet götürmektedir. Üreticisinden aldığı hammadde ile “KARADENİZBİRLİK” markalı ve bölgenin tek helal gıda sertifikalı ayçiçeği yağını üretmektedir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...