Kira gelirini beyan etmeyenler tespit edildi! Sayıları 2 milyona yakın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kira gelirini beyan etmeyenler tespit edildi! Sayıları 2 milyona yakın

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

1 Nisan'a kadar devam edecek kira beyanname süresi ile birlikte bu yıl daha çok konut sahibinin kira gelirini beyan etmesi bekleniyor. Vergiyi beyan etmeyenleri belirlemek için çalışmalar yürütülüyor. TÜİK'e göre Türkiye'de 4,5 milyon kiralık ev bulunuyor ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda bunların yalnızca 2,5 milyonunun gelirini beyan ettiği görülüyor.

Kira gelirini bildirmeyen kişileri belirlemek için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kullanıldı. Buna göre Türkiye'de kayıtlı 4,5 milyon kiralık ev bulunuyor. Bunların ise yalnızca 2,5 milyonu gelirini beyan ediyor.

1 MİLYON EV SAHİBİNE SMS ATILDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na beyanname vermeyen mal sahibi sayısının ise 2 milyona yaklaştığı tahmin ediliyor. Ailesine ev veren 500 bin kişi olduğu tahmin edilirken, kira vergisini ödemeyenlerin sayısının 1 milyona ulaştığı düşünülüyor.

Bu 1 milyon ev sahibine SMS yoluyla uyarı gönderildi.

VERGİ BEYANNEMESİ NASIL VERİLİR?

Kira vergisini ödemek isteyenler Dijital Vergi Dairesi üzerinden;

  • Anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı ile,
  • Banka hesabından havale yoluyla,
  • Yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile,
  • Vergi tahsiline yetkili bankalar ile ikametgahın bulunduğu vergi dairesi vezneleri aracılığıyla,
  • Veya PTT şubelerinden ödeme yapabiliyor.

KİRA GELİRİNİ BEYAN ETMEMENİN SONUÇLARI

Kira gelirini beyan etmeyenler, beyannamede gösterilmesi gereken vergilerin beş katına kadar cezai işleme tabi tutulabilir. Yetkililer, tüm mal sahiplerini kira gelirlerini beyan etmeye ve vergi yükümlülüklerini yerine getirmeye davet ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...