Lise mezunlarına hibe desteği

- Güncelleme:
Lise mezunlarına hibe desteği

Ekonomi Haberleri

Gençlerin kırsal alanda tarımsal üretime katılımını sağlamak amacıyla verilen 100 bin liralık hibe desteği 250 bin TL’ye çıkarılırken, teşvikten tarım, hayvan yetiştiriciliği ve gıda teknolojisi liselerinden mezun olanlar da yararlanabilecek

Kırsal alanlarda üretim desteklenmesi ve gençlerin istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla “Uzman Eller Projesi” kapsamında verilen hibe desteği ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Genç nüfusun istihdamını artırmak ve bu alanlardaki faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir yatırımları desteklemek amacıyla yürütülen projede, 100 bin TL verilen hibe desteği 250 bin TL’ye çıkarıldı.

TARIM LİSESİ MEZUNLARI DA YARARLANABİLECEK

Projenin hedef kitlesinin kapsamı da genişletiliyor. Hâlihazırda kırsal alanda tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren yüksekokul ve üniversitelerin bu bölümlerinden mezunları projeden yararlanabiliyordu. Yeni düzenlemeyle Tarım ve Orman ile Millî Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Bakanlığa bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve gıda teknolojisi liselerinden mezun gençler de yararlanabilecek. Böylece geçtiğimiz yıl, 81 ilde uygulana proje kapsamında 1.023 kişiye verilen hibe ödemesinden daha fazla gencin yararlanması sağlanacak.

KENT TARIMI DA DESTEKLENECEK

Kent tarımına yönelik projeler de destek kapsamına alınacak. Köy ve belde belediyesi iken mahalleye dönüşen ve büyükşehir belediye sınırları içinde olan kırsal yerleşim özelliği taşıyan mahallelere de destek sağlanacak. Yeni  düzenlemelerle kırsaldan göçün azaltılması, üretimin ve refahın artırılması hedefleniyor.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN ÜRETİMİNE DE DESTEK

Hâlihazırda hayvansal ve bitkisel üretim, su ürünleri üretimi, yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik yürütülen projelere ek olarak yeni düzenlemeyle coğrafi işaretli ürün ve geleneksel ürün üretimine yönelik projelere de hibe desteği verilecek.

17 BİN SÖZLEŞMELİ KADROYA GEÇECEK

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Devlet Su İşleri ve Orman Genel Müdürlüğü başta olmak üzere tüm bakanlık birimlerindeki 17 bin 438 sözleşmeli çalışanın kadroya geçirileceği müjdesini verdi. Orman muhafaza memurlarının teknik sınıfa dahil edilmesiyle ilgili Toç Bir-Sen ile de çalışma yürüttüklerini belirten Kirişci “AK Parti hükûmetleri olarak her zaman çalışanların, emekçilerin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) olarak bilinen düzenlemeyi, herhangi bir yaş şartı getirmeden hayata geçirerek yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımızı sevindirdik. Şimdi de AK Parti’miz tarafından kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilecek. Teklifle, kamuda 28 Kasım 2022’den önce sözleşmeli olarak başlayanlar memur kadrosuna geçecekler” dedi. ESMA ALTIN'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ercan demir 1 Mart 2023 14:31

Lise mezunu olanlar projeye dahilmi bilgi verirmisiniz

Muhammet29 Ocak 2023 17:55

Hibe başvurusu nerden yapabilirim

Sonraki Haber Yükleniyor...