Lojistiğin ‘unicorn’unu da çıkaracağız

Lojistiğin ‘unicorn’unu da çıkaracağız

EKONOMİ Haberleri

Dijital lojistik platformu Navlungo, 6 ülkede depolama ve e-Ticaret hizmeti veren Park Palet’i 50 milyon TL’ye satın aldı. Şirket bu satın almayla e-ihracat alanında uçtan uca çözümler sunmanın yanı sıra 15’i yurt dışında olmak üzere 292 depo ve 2,3 milyon paletlik hacmi ile Türkiye’nin en geniş depolama alanına sahip kuruluşu oldu.

Önder Çelik | İSTANBUL

2020’de İda Capital liderliğinde Akkök Holding, Akiş GYO, Etki yatırım Aş ve Gilan katılımıyla tohum yatırımı alan ve yatırım turlarına devam eden Navlungo, ParkPalet birleşmesi ile 2023’te yeni yatırım turuna hazırlanacak. Navlungo Kurucu Ortağı İsa Korkmaz, Avrupa ve ABD’de değeri 1 milyar doları aşan ‘unicorn’ düzeyinde rakipleri olduğunu, kendilerinin de unicorn olma hedefleri olduğunu kaydetti. İngiltere’de faaliyete başladıklarını, ABD ve Dubai’de de yıl sonuna kadar hizmete başlayacaklarını anlatan Korkmaz, şirketin değerlemesinin 2023’te 50 milyon dolara ulaşacağını ifade etti. Mikro ihracatın Türkiye’nin toplam ihracatından aldığı payın yüzde 1,5 seviyesinde olduğunu anlatan Korkmaz, Çin’de bu oranın yüzde 20-23 seviyesinde olduğunu, Türk girişimcilerin son dönemde dövizdeki artışla daha çok yurt dışına mal satmaya başladığını, geçen yıl ilk defa ihracat yapan 5 bin firma ile 8 bin girişimcinin kendileri üzerinden satış yaptığını ifade etti.

AY SONU DEVREDE
Parkpalet CEO’su Alp Çiçekdağı da “Navlungo ile birleşme sürecinde Amerika’da 5 bin metrekarelik depomuzu da açmış olduk, bunun yanında Türkiye’de de üç vardiya hizmet veren kendi depomuzu ay sonunda devreye alıyoruz. Şu anda Almanya, İngiltere, Amerika, Hollanda ve Romanya gibi ülkelerde verdiğimiz fullfilment hizmetlerine yeni ülkeleri de ekleyerek büyümeye devam edeceğiz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...