Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı? Yapılandırma 2023 uzatıldı mı son tarih ne?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı? Yapılandırma 2023 uzatıldı mı son tarih ne?

Ekonomi Haberleri

Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı? Yapılandırma 2023 uzatıldı mı son tarih ne? soruları vatandaşın gündeminde yer alıyor. Vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi kapsamında; otoyol kaçak geçiş cezaları, trafik cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borcu ve destekleme primi borçları 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödenebilecek. Bu süreci kaçırmak istemeyenler ise Matrah artırımı uzatıldı mı uzatılmadı mı merak ediyor. Peki, Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı? Yapılandırma 2023 uzatıldı mı son tarih ne?

Trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırılmamış adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödenebilecek. Bu aflardan yararlanamayanlar ise Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı merak ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri  tamamlanırken vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi Genel Kurul’da kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaştı. Peki, Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı? Yapılandırma 2023 uzatıldı mı son tarih ne?

Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı? Yapılandırma 2023 uzatıldı mı son tarih ne?

MATRAH ARTIRIMI 2023 UZATILDI MI?

31 Mayıs'ta sona eren vergi affı borç yapılandırma başvuruları ve 30 Haziran'a kadar gerçekleştirilecek olan ilk taksit ödemeleri Resmi Gazete'de yayımlanan kararla uzatıldı.

TBMM Genel Kurulu’nda, kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi. Düzenleme vergi dairelerine olan tüm borçları yeniden yapılandırma kapsamına alınıyor. Depreme yönelik düzenlemelerinde eklendiği yasa ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluşturduğu etkiler dikkate alınarak Vergi Usul Kanunu kapsamında yapılacak başvuruların ve ödenecek taksitlerin süreleri birer ay uzatılacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...