Türkiye’de ilk kez Keçiören'e "Gayrimenkul Sertifikaları Platformu" kuracağız

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye’de ilk kez Keçiören'e "Gayrimenkul Sertifikaları Platformu" kuracağız

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

AK Parti Keçiören Belediye Başkan aday adayı mimar Özcan Belen, Keçiören'e özelinde "Gayrimenkul Sertifikaları Platformu"yla bir ilki gerçekleştirmek istediklerini belirterek "Belediye ile özel sektör arasında kurulacak koordinasyon sayesinde gayrimenkul sertifikaları modelini kooperatif benzeri bir modele dönüştüreceğiz. Sermaye Piyasası Kurulu’nun da onayı ile gayrimenkul sertifikalarının ihraçlarını gerçekleştireceğiz ve Türkiye ile Avrupa ülkeleri piyasalarından gayrimenkul projelerimize fon sağlayacağız. Öncelikle Keçiören’de kentsel ve kırsal dönüşümün gerçekleştirilebilmesi için gerekli finansmanı Gayrimenkul Sertifikaları Modeli ile sağlayacağız." dedi.

Keçiören'e yönelik "Finans" başlığı altında 4 adet yeni proje açıklayan AK Parti Keçiören Belediye Başkan aday adayı Özcan Belen “Keçiören Gayrimenkul Sertifikaları Platformunun” Türkiye'de bir ilk olacağını belirtti.

Özcan Belen, nitelikli kentsel ve kırsal dönüşüm projesini açıkladı

Herkesin Keçiören’deki nitelikli kırsal ve kentsel dönüşümü nasıl sağlanacağını merak ettiğini belirten Özcan Belen “”Biz 40 merkezle, karma kullanımla, 40 alt merkez üreterek başarmak istiyoruz. Peki bunun finansman modeli nasıl olacak? Biz başta özel sektör olmak üzere herkesi davet edeceğiz. Herkesi yatırımcı olmaya davet edeceğiz. Biz özel sektörün alamadığı riskleri alan bir siyaset takip edeceğiz. Keçiören Gayrimenkul Sertifikaları Platformuyla bu hedefimize ulaşacağız.” dedi.

“Gayrimenkul sertifikası üreteceğiz ve ihraç edeceğiz”

Özcan Belen "Biz kentsel ve kırsal dönüşümü gayrimenkul sertifikası ihraç ederek, zamanı ve koşulları oluştuğunda gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketini kurarak ve de bu gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketini halka arz ederek bütün dünyadan fon toplayarak hayata geçirmek istiyoruz. Bu projeyi, Keçiörenlilerin ortak olduğu zaman kazanabileceği bir modelle Keçiörenlilere sunmak istiyoruz." dedi.

“Gayrimenkul Sertifikaları Platformuyla sadece belediye değil tüm Keçiörenliler kazanacak”

Projeyi şeffaf bir şekilde, matematiksel alt yapısı hazırlanmış bir şekilde Keçiörenlilerle paylaşacaklarını belirten Özcan Belen "Burada üreteceğimiz gayrimenkul sertifikalarıyla bütün Keçiören’deki gayrimenkul sahipleri zenginleşecek ve bu sertifikalar Sermaye Piyasası Kurulu denetimiyle uluslararası piyasalarda satılabilir bir kabiliyete erişebilecek. Biz bu büyük finansın Keçiören'de üretilmesi mümkün diyoruz. Keçiören Gayrimenkul Sertifikaları Platformunu hayata geçirerek Türkiye'ye örnek olmak istiyoruz. Türkiye'deki belediyelerin ilk kez uygulayacağı bir modeli biz Keçiören'de hayata geçirmeyi arzuluyoruz. Biz parsel bazlı ada bazlı değil, büyük Keçiören dönüşümünü büyük bir finansmanla gerçekleştirmek istiyoruz. Keçiören'deki dönüşüme Keçiörenliler ortak olsun istiyoruz. Ben Keçiörenlilere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Biz Türkiye’nin ilk belediye gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketini kurabiliriz. Keçiörenlileri bu şirkete ortak edebiliriz. Oluşacak büyük kazancı Keçiörenlilerle paylaşabiliriz. Bunu yapabilmek mümkün, çünkü bunun için imkan var. Bunun için hukuki zemin var" dedi.

Özcan Belen'in Ankara’nın Keçiören ilçesi için açıkladığı Finans başlıklı projeleri arasında "Keçiören Gayrimenkul Sertifikaları Platformu", "Keçiören Ortak Satın Alma Platformu", "İkinci Şans Platformu" ve "Elektrikli Araç Şarj İstasyonu" olmak üzere 4 büyük projesi yer alıyor

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
S.menekşe26 Aralık 2023 08:48

% 90 riskli binaların bulunduğu keçiõrenin yaşayanlarının hayatlarını ônemseyen kimse bizler o kişiye oy vereceğiz

Sonraki Haber Yükleniyor...