Turkcell Genel Müdürü Koç: Teknolojinin geleceğini yazacağız

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Turkcell Genel Müdürü Koç: Teknolojinin geleceğini yazacağız

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gelecek yıl 30’uncu yılını kutlayacak olan Turkcell’in hedeflerini açıklayan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Türkiye Yüzyılı için hedeflerinin; geleceği tasarlayarak, yerli ve millî teknolojileri insanların hizmetine sunmak olacağını ifade etti...

CANAN ERASLAN'IN HABERİ - Turkcell’in yeni genel müdürü Dr. Ali Taha Koç, geride kalan 30 yılda Turkcell’in dijitalleşmenin tarihini yazdığını, Türkiye Yüzyılı’nda ise yenilikçi stratejilerle teknoloji üreterek geleceği tasarlamaya devam edeceklerini söyledi. Dünyanın geldiği noktada, kendisini teknoloji şirketi olarak konumlandıran Turkcell’in, teknolojiyle yenilenen alanlarda akıllı cihazlarla bağlantı kurulan her hizmette bulunacağını kaydetti. Bundan sonraki süreçte teknolojilerin insan ve nesne odaklı olması gerektiğini de dile getiren Koç, tıpkı TOGG örneğinde olduğu gibi insanları destekleyen nesnelere yerli ve millî teknolojileri entegre edeceklerini ifade etti.

30. YILDA ÖNEMLİ HEDEFLER

Türkiye’nin 100. yılında dijital yolculuğuna devam eden Turkcell’in teknoloji üreterek, teknolojiye yön vererek geleceği tasarlayacağını söyleyen Dr. Ali Taha Koç “Türkiye’nin son 25 yılına damga vuran Turkcell geleceği bugünden tasarlıyor. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ülkemizin dijitalleşmesindeki liderliğimizi sağlamlaştıracağız. Turkcell’in kuruluşundan itibaren geçen 30 yılı, Türkiye’nin dijitalleşme tarihidir. Kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıyor, dijital ihtiyaçlarını yüksek performansla karşılıyor. Bugün Paycell’den fizy’e, lifebox’tan GAME+’a, BiP’ten TV+’a pek çok dev marka Turkcell’in güçlü altyapısı ve teknolojisiyle Türkiye’nin çağı yakalamasına önemli katkılar sunuyor. Bu markalar çoğu zaman dünyayı takip eden değil, dünyanın takip ettiği yeni gelişmelere imza atıyor” diye konuştu.

TOGG ÖRNEK OLDU

Kullanıcılara hizmet veren teknolojilerin insan ve nesne odaklı olması gerektiğine dikkat çeken Dr. Koç, Turkcell’in de içinde olduğu TOGG’daki teknoloji kullanımının bunun en iyi örneklerinden olduğunu dile getirdi. Otomobillerin insanların yaşama alanı olduğunu dile getiren Dr. Ali Taha Koç “Togg’un e-Devlet entegrasyonunu 2 haftada yaptık. Bir devletin elektronik altyapısının bir otomobile bu kadar kısa sürede entegre edilmesi büyük başarı. İlerleyen dönemde BİP’ten video konferansa katılmak, Fizy üzerinden müzik dinlemek mümkün olacak” dedi.

DİJİTAL EGEMENLİĞİ KORUMAMIZ ŞART

Teknoloji çağında rekabetin dijital dünyada yaşandığını, bu sebeple dijital egemenliğin de sıkı sıkıya korunması gerektiğini ifade eden Koç “Yenilikçi teknolojilere yapay zekâ, siber güvenlik gibi yeni dikeyler açıp Türkiye’nin verisini korumak ve Türkiye’yi dijitalleştirmek için çalışacağız. Turkcell’in 38 milyon kullanıcısı var. Bu çok büyük bir veri. Bu veriyi analiz edip algoritmaları yapay zekâ bazlı güvenli sistemlere evireceğiz” dedi. Ali Taha Koç, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında, 2025’e kadar enerji ihtiyacının tamanının yenilenebilir enerjiyle karşılamak, 2050’de ise net sıfır şirket olma hedeflerini de dile getirdi.

SPORA DESTEĞE DEVAM

Hayatın her alanında olmayı ilke edinen Turkcell’in sporu geliştirecek her fırsatı değerlendirdiğini, spora ve sporcuya yatırım yaptığını belirten Turkcell Genel Müdürü Koç, 20 yılı aşkın süredir verdiği desteklerle bu alanda 1 milyar liranın üzerinde destekte bulunduğunu, sporun her alanında yer aldığını dile getirdi. Futbol Liginin zaman zaman hâlâ Turkcell adıyla anıldığını hatırlatan ve kadın futbolunu desteklemek için harekete geçtiklerini anlatan Koç, Kadın Millî Takımlarının sponsorluğunu üstlenerek Kadın Ligi’ne ismini verdiğini de hatırlattı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...