Türkiye'de toplanan inek sütü miktarı azaldı! Peynir, ayran ve yoğurt üretimi arttı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye'de toplanan inek sütü miktarı azaldı! Peynir, ayran ve yoğurt üretimi arttı

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

TÜİK verilerine göre, Temmuz ayında ticari süt işletmecilerinin topladığı süt miktarı geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla 0,9 azaldı. Verilere göre, peynir, ayran, yoğurt üretimi artarken; terayağı ve içme sütü üretimi azaldı.

TÜİK, Temmuz ayının Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini açıkladı. Verilere göre, ticari süt işletmelerince 835 bin 773 ton inek sütü toplandı.  Temmuz ayında ticari süt işletmecilerinin topladığı inek sütü oranı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla 0,9 azaldı; Ocak-Temmuz aylarında ise bir önceki yıla göre yüzde 3 arttı.

PEYNİR, TEREYAĞI, YOĞURT ÜRETİMİ ARTTI

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ayran üretimi yüzde 16,3, inek peyniri üretimi yüzde 16,0, tereyağı üretimi yüzde 16,0 ve yoğurt üretimi yüzde 14,4 artarken; içme sütü üretimi yüzde 19,8 azaldı.

Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi yüzde 9,4, ayran üretimi yüzde 7,5 ve yoğurt üretimi yüzde 2,3 artarken; tereyağı üretimi yüzde 11,8 ve içme sütü üretimi yüzde 1,4 azaldı.

TOPLANAN VE ÜRETİLER SÜT MİKTARI AZALDI

Bir önceki ay 866 bin 632 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Temmuz ayında yüzde 3,6 azalarak 835 bin 773 ton oldu.
Bir önceki ay 105 bin 140 ton olan içme sütü üretimi Temmuz ayında yüzde 2,8 azalarak 102 bin 203 ton olarak gerçekleşti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...