TÜSİAD Başkanı Turan: Düşük faiz tekrar ele alınmalı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TÜSİAD Başkanı Turan: Düşük faiz tekrar ele alınmalı

Ekonomi Haberleri

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Yatırımların yapılabilmesi için finansmanın sadece elverişli şartlarda olması değil, finansmana erişim de gerekiyor" diyerek düşük faizin tekrar ele alınması gerektiğini belirtti.

EKONOMİ SERVİSİ

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, düşük faiz politikasının amaçlarının tekrar ele alınması gerektiğini söyledi. Rekabet Kongresi’nde konuşan Turan, “Yatırımların yapılabilmesi için finansmanın sadece elverişli şartlarda olması değil, finansmana erişim de gerekiyor. Yoğun regülasyonlar nedeniyle finansal kesimin kredi vermesi daha da zorlaşıyor” dedi.

Bankacılarla birlikte, iş dünyası temsilcileri, üretici ve ihracatçıların son zamanlarda giderek yoğunlaşan bir şekilde finansmana erişimde yaşanılan sıkıntıları dile getirdiğine işaret eden Turan, şöyle devam etti: "2020’den bu yana kredilerde reel gerileme dikkat çekiyor. Politika faiz oranlarının düşürülmesine rağmen, diğer faiz oranlarıyla aradaki ilişki kopmuşsa, krediye erişimde sorunlar varsa, düşük faiz oranları ile yatırımlar finanse edilemiyorsa, üstelik enflasyon ve kurlardaki sorunlar devam ediyorsa düşük faiz politikası ile hangi ekonomik amaçlara nasıl ulaşılacağının bir kez daha ele alınmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...