Ayder'de dönüşüm altyapı ile başladı

Ayder'de dönüşüm altyapı ile başladı

EMLAK Haberleri

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki dünyaca ünlü Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm çalışmaları altyapı, yol ve otopark yapımı ile başladı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

5 bakanlığın ortaklaşa Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi ile altyapı ve ulaşım sorunları çözülmesi planlanan, Doğa Koruma ve Millî Parklar 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Kaçkar Dağları Millî Parklarına Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda harekete geçildi. İlk olarak altyapı ve yol çalışmalarının başlatıldığı dünyaca ünlü turizm merkezinde yollar kazılarak borular yerleştiriliyor. Haziran ayında bitmesi planlanan altyapı çalışmalarının yanı sıra içerisinde bin 700 araç barındırabilecek otopark için de çalışmalar başladı. Maksimum 2 katlı olması planlanan ve yatay mimari ile yapılacak olan otoparkın da kısa sürede tamamlanarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açılması planlanıyor.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...