İlkay Gündoğan Türkçe biliyor mu? İlkay Gündoğan nereli, kaç yaşında, hangi takımı tutuyor?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İlkay Gündoğan Türkçe biliyor mu? İlkay Gündoğan nereli, kaç yaşında, hangi takımı tutuyor?

FUTBOL Haberleri

İlkay Gündoğan Türkçe biliyor mu sorusu dün yapılan İnter, Manchester City maçının ardından merak konusu oldu. Manchester City'nin kaptanı Alman asıllı Türk orta saha oyuncu İlkay Gündoğan’ın hayatı merak konusu oldu. İlkay Gündoğan sezon boyunca gösterdiği başarılı performansla dikkat çekerken nereli, kaç yaşında, hangi takımı tutuyor gibi sorular merak konusu oldu. Peki, İlkay Gündoğan Türkçe biliyor mu? İlkay Gündoğan nereli, kaç yaşında, hangi takımı tutuyor?

Manchester City Inter maçıyla birlikte İlkay Gündoğan’ın hayatı gündem oldu. Kullanıcılar 'İlkay Gündoğan, Türkçe biliyor mu?, Hangi takımı tutuyor?' gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. Türk asıllı Alman futbolcu, Manchester City'nin ilk Türk kaptanı olarak büyük bir başarıya imza attı. Yıldız futbolcu, Inter'de Hakan Çalhanoğlu'nun kaptanlığına karşı mücadele ederek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Peki, İlkay Gündoğan Türkçe biliyor mu? İlkay Gündoğan nereli, kaç yaşında, hangi takımı tutuyor?

İLKAY GÜNDOĞAN TÜRKÇE BİLİYOR MU?

İlkay Gündoğan daha önce verdiği birçok yerli ve yabancı röportajında Türkçe konuştu. Dolayısıyla İlkay Gündoğan Türkçe konuşmaktadır. Gündoğan Balıkesir'li bir ailenin çocuğudur.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan ile Fas asıllı eşi Sara Arfaoui'nin düğün töreni, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yapıldı

İlkay Gündoğan Türkçe biliyor mu? İlkay Gündoğan nereli, kaç yaşında, hangi takımı tutuyor?

İLKAY GÜNDOĞAN NERELİ, KAÇ YAŞINDA, HANGİ TAKIMI TUTUYOR?

Bir dönem TRT 1'de yayınlanan Stadyum programına önemli açıklamalar yapan İlkay Gündoğan, Türk milli takımını neden seçmediğine açıklık getirmiş ve çocukluğundan beri Galatasaray'a sempati duyduğunu itiraf etmişti.

İlkay Gündoğan 24 Ekim 1990 yılında Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden Almanya'nın Gelsenkirchen kentine işçi olarak göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Aynı zamanda Türk Millî voleybolcu Naz Aydemir ile kuzendir. Orta saha oyuncusu olan Gündoğan, Manchester City takımında forma giymektedir.

Henüz 3 yaşındayken futbola başlayan İlkay Gündoğan SV Gelsenkirchen takımının altyapısında futbol oynamaya başladı. burada 5 sene forma giyen Gündoğan 1998 yılında Schalke 04'ün altyapısına geçti.

2009 yılına kadar farklı altyapı seviyelerinde futbol oynayan İlkay Gündoğan, 2007-08 sezonunda Bochum'un U-19 takımında oynadı.

Profesyonel kariyerine 2009 yılında transfer olduğu Nürnberg takımında başlayan İlkay, Bundesliga'da ilk maçına 8 Ağustos 2009 tarihinde Schalke 04 karşısında çıktı.

Nürnberg'de 48 maça çıkan İlkay Gündoğan 2011 yılında Borussia Dortmund takımına transfer oldu. 2016 yılında İngiliz devi Manchester City'e transfer olan İlkay Gündoğan hala orada forma giymektedir.

İlkay Gündoğan Milli Takım tercihini Almanya'dan yana kullanmış ve farklı seviyelerde toplam 71 kez Almanya milli takım forması giymiştir.

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...