Katar-Yeni Zelanda maçı ırkçılık nedeniyle yarıda kaldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Katar-Yeni Zelanda maçı ırkçılık nedeniyle yarıda kaldı

FUTBOL Haberleri

Son dakika haberleri... Yeni Zelanda ile Katar arasında oynanan maçta Katarlı bir oyuncunun Yeni Zelandalı bir oyuncuya ırkçı hakaretler etmesi üzerine maç yarıda kesildi. 

Yeni Zelanda ile Katar arasında oynanan maçta Katarlı bir oyuncunun Yeni Zelandalı bir oyuncuya ırkçı hakaretler etmesi üzerine maç yarıda kesildi. 

Michael Boxall'ın Katarlı bir oyuncu tarafından ırkçı tacize uğraması ve herhangi bir işlem yapılmaması nedeniyle maça devam etmedi.

Katar-Yeni Zelanda maçı ırkçılık nedeniyle yarıda kaldıKatar-Yeni Zelanda maçı ırkçılık nedeniyle yarıda kaldı

KATAR KABUL ETMEDİ

Katar Futbol Federasyonu sosyal medya hesabından Yeni Zelanda'nın maçtan çekildiğini duyurdu. Ancak Yeni Zelanda'nın iddialarını kabul etmedi.

Katar Futbol Federasyonu, "Yeni Zelanda, Al Annabi'nin Altın Kupa hazırlıklarının bir parçası olarak, 19 Haziran 2023'te Avusturya'da milli takımımızla oynanan hazırlık maçından çekildi."

Yeni Zelanda futbolu internet sitesinde yaptığı açıklamada, Samoalı kökenli Boxall'a yönelik ırkçı hakaretlerin birkaç oyuncu tarafından duyulduğunu söyledi.

Açıklamada, "Bugün Avusturya'da oynanan Yeni Zelanda-Katar maçının 40. dakikasında, Katarlı bir oyuncu, All Whites defans oyuncusu Michael Boxall'a karşı iki oyuncu arasındaki bir yüzleşmenin ardından ırkçı bir hakaret kullandı."

Yeni Zelanda Futbol CEO'su Andrew Pragnell de yaptığı açıklamada, "Bu hareket tarzını toplu olarak kabul eden oyuncularımızın eylemlerini tamamen destekliyoruz.

Bir maçın yarıda kaldığını asla görmek istemiyoruz ama bazı sorunlar futboldan daha büyük ve bir tavır almak önemli" dedi.

Avusturya'nın Wien kentindeki Generali-Arena'da oynanan karşılaşmada Yeni Zelanda 1-0 önde gidiyordu.

Kaynak: CNN Uluslararası

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...