TFF: Ayrıcalık, iltimas, hakem çetesi yok!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TFF: Ayrıcalık, iltimas, hakem çetesi yok!

FUTBOL Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Futbol Federasyonu, son dönemde ortaya atılan iddialarla ilgili geniş çaplı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu, son dönemde ortaya atılan iddialarla ilgili resmî siteden yazılı bir açıklama yayımladı. Bazı iddialar ve açıklamalar şöyle: 

İzmir hakemleri: 
>Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un ‘Bu çeteyi çökerteceğiz’ diye nitelendirdiği İzmir bölgesi hakemleri karşılık TFF; Hakan Ceylan, Alper Ulusoy, Koray Gençerler’e herhangi bir ayrıcalık tanınmadığını belirtip aldıkları maç sayılarını delil gösterdi. Boşanma aşamasındaki eşinin iddialarına karşılık Hakan Ceylan’a görev verilmediği belirtildi.

Tolga Özkalfa: 
>Diş hekimi olan Tolga Özkalfa’nın dönemin hakem eğitmeni Jaap Uilenberg’e ücretsiz diş tedavisi yaptığı iddiasına karşılık TFF; ‘Kendisi, ücretini aldığını belirttiği gibi, aksine sonraki süreçte yükselmek bir yana FIFA hakem listesinden çıkarılmıştır” açıklamasını yaptı.

FIFA’ya sahte rapor: 
> FIFA’ya sahte sağlık raporu iddiaları için “Adı geçen Hakan Ceylan, Alper Ulusoy, Koray Gençerler, sağlık raporlarını almışlardır. Ancak söz konusu hakemler, Ağustos 2022’de yeni oluşturulan 11 kişilik VAR kadrolarına geçmişlerdir” denildi.

Hakemlerle görüşme: 
>TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin göreve geldiği ilk aylarda bütün hakemlerle tek tek, aynı hafta içerisinde sadece bir defa görüştüğü, beklentilerini dinlediği, sonra da hiçbir özel görüşme yapmadığı ifade edildi.

Kemal Yılmaz’ın istifası:
> Yaş sınırının dolmasına sadece iki ay kala istifa eden Kemal Yılmaz’ın istifasına gerekçe olarak gösterdiği Fenerbahçe - Hatayspor maçı sonrası, iddia ettiği gibi sadece kendisine değil, maçın bütün hakem ekibine bir sonraki hafta görev verilmediği belirtildi.

İsmail Kartal’ın sevki: 
> TFF; Fenerbahçe’nin hocasının Disiplin Kuruluna sevki konusundaki standart hatasını kabul edip daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Lale Orta konusu: 
>Eski MHK Başkanı Lale Orta’nın görüntüleri Fenerbahçe Başkanı’na gönderdiği iddialarına karşılık TFF’den yapılan açıklamada, “Mahrem olan görüntüler değil, maçta görev yapan sahadaki hakemlerle VAR odasında görev yapan hakemler arasındaki konuşmalardır. Konu Etik Kuruluna sevk edildi” denildi. 

Düzenleyen:  - FUTBOL
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...