Kilis'te panik anlar! Depremde ağır hasar alan bin 500 yıllık caminin duvarı çöktü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kilis'te panik anlar! Depremde ağır hasar alan bin 500 yıllık caminin duvarı çöktü

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kilis'te ağır hasar gören bin 500 yıllık Akcurun Camii'nin duvarı çöktü. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerde enkazın altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Tarihi caminin ibadete kapalı olması yürekler su serpti.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde ağır hasar gören bin 500 yıllık caminin duvarı çöktü. Hakverdi Mahallesi Akcurun Caddesi'ndeki ibadete kapalı olan tarihi caminin yıkıldığı ihbarı üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerde enkazın altında kimsenin olmadığı belirlendi. Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı.

Mahalle sakini Mehmet Hamdi Sumak, "Duvar çökmeden on dakika önce duvarın yanında oturdum. Ağır hasarlı caminin etrafı daha önce şeritle kapatıldı. Yıkılma sırasında çok korktuk. Kilis'e ilk roket düştüğünde çıkan ses ve toz bulutları gibiydi" dedi. Berber Mehmet Salih Çıtır ise iş yerindeyken bir ses geldiğini ve deprem olduğunu sandığını söyledi.(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...