100 lira istemişler 112 lira verilmiş! Tevfik Göksu: CHP'li belediyeler bütçeden fazlasıyla para alıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
100 lira istemişler 112 lira verilmiş! Tevfik Göksu: CHP'li belediyeler bütçeden fazlasıyla para alıyor

Gündem Haberleri

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Göksu, CHP’li belediyelerin algı, manipülasyon ve yalan rüzgârına karşı hakikatin gücünü kullandıklarını belirterek, "Diyorlar ki, ‘Hükûmet bizim kaynaklarımızı kesiyor’. Biz de her zaman şunu söylüyoruz; ‘Kesilen bir kuruş kaynağınızı söyleyin’. Oysa 11 Büyükşehir’in merkezî bütçeden beklentilerin gerçekleşme oranı yüzde 112. Yani 100 lira beklerken, 112 lira gelmiş" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, CHP’li belediyelerin, ‘Merkezî bütçeden yeterli pay alamadıkları’ iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Anadolu Yayıncılar Derneğinin (AYD) düzenlediği Anadolu Sohbetleri programına katılan Göksu, aralarında gazetemizin Ankara Temsilcisi Akif Bülbül’ün de bulunduğu medya yöneticilerine açıklamalarda bulundu. Göksu “CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı zaman zaman çıkıp sürekli bir acziyet pozisyonuna bürünüyorlar. ‘Yapamıyoruz ama’ diyorlar. Bu ‘ama’nın ne olduğunu sorduğumuzda çok cevap alamazsak da değişik spekülatif şeyler söylüyorlar. Biz de bu anlamda hakikatler ifade etmek adına her ilde gidip o ilin gerçeklerini o ilin ilgili AK Parti Grup Başkan Vekillerinin içinde bulunduğu ortamda aktarmaya çalışıyoruz. Gerçeklerle, yaşananlar ve yapılanlar arasındaki mesafeyi ölçtüğünüzde, iş, mesafe yok, sıfır ve bunu söylediğimizde ‘Yapacaktık ama’ noktasına geliyorlar. ‘Peki, o zaman çıkın bunlara açıklayın’ dediğimizde başka şeyler oluyor” diye konuştu.

100 lira istemişler 112 lira verilmiş! Tevfik Göksu: CHP'li belediyeler bütçeden fazlasıyla para alıyorAkif Bülbül - Tevfik Göksu

BEKLENTİLERİ YÜZDE 112 ORANINDA GERÇEKLEŞTİ

CHP’li belediyelerin merkezî bütçeden beklentilerinin yüzde 112 oranında gerçekleştiğini belirten Tevfik Göksu “Bunların en çok kullandığı şeylerden bir tanesi şu; diyorlar ki, ‘Hükûmet bizim kaynaklarımızı kesiyor’. Biz de her zaman şunu söylüyoruz; ‘Kesilen bir kuruş kaynağınızı söyleyin’. Oysa 11 Büyükşehir’in merkezî bütçeden beklentilerin gerçekleşme oranı yüzde 112. Yani 100 lira beklerken, 112 lira gelmiş. Peki, 11 Büyükşehir Belediyesinin kendi öz kaynağının gerçekleşimi ne? Koydukları hedefin yüzde 50 altında. İBB’den örnek vereyim. Bizim dönemde öz bütçe gerçekleşmesi yüzde 27. İBB’nin öz bütçe gerçekleşmesi yüzde 9. ‘Kendimiz kaynak geliştireceğiz’ dedikleri yerde ve yazdıkları hedefin gerçekleşmesi eksi yüzde 50” ifadelerini kullandı.

“Şu anda en çok uğraştığımız şey; CHP’li belediyelerin algı, manipülasyon ve yalan rüzgârına karşı hakikatin gücünü kullanmak” diyen Göksu, İBB’nin 115 milyar bütçeli bir reklam ajansı olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...