Cizreli öğrenci Newton-Carten geometri çalıştayına davet edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cizreli öğrenci Newton-Carten geometri çalıştayına davet edildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şırnak’ın Cizre ilçesinde fen lisesinde okuyan Yusuf Akın, İskoçya Edinburgh Üniversitesi ile İstanbul Boğaziçi Üniversitesi fizik bölümünün ortaklaşa düzenlediği Newton-Cartan geometri çalıştayına davet edildi.

Cizre Fen Lisesi öğrencisi Yusuf Akın, İskoçya Edinburgh Üniversitesi ile İstanbul Boğaziçi Üniversitesi fizik bölümünün ortaklaşa düzenlediği Newton-Cartan geometri çalıştayına Boğaziçi Üniversitesi fizik bölümünün özel davetlisi olarak davet edildi. Lisansüstü ve doktora öğrencilerinin katıldığı çalıştaya, ilk defa lise düzeyinde bir öğrencinin davet edilmesi ilçede sevinçle karşılandı. 
Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, Akın’ı üstün başarısından dolayı tebrik etti. Kaymakam Arıcan, Akın’ın ileride yeni bir İsmail Ebul-iz El Cezeri olarak Türkiye’ye hizmet edeceğine olan inançlarının tam olduğunu belirtti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...