Türk ordusuna iki yerli takviye

Türk ordusuna iki yerli takviye

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve FNSS Savunma Sistemleri arasında 27 Haziran 2016’de Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi sözleşmesi imzalandı.

Proje kapsamında 184 adet paletli, 76 adet tekerlekli olmak üzere toplam 260 silah taşıyıcı araç ile 64 adet KORNET-E Silah Kulesi ve 196 adet OMTAS Silah Kulesi, 2022 yılına kadar TSK’ya teslim edilecek. Üretilen ilk araçlar olan Kaplan ve Pars, dün FNSS’nin Gölbaşı tesislerinde yapılan tören ile Kara Kuvvetleri Komutanlığının envanterine katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir “Üzerlerindeki kulelerin ve silah sistemlerinin çeşitlendirilmesiyle araçlarımız çok daha fonksiyonel hâle gelebilecek. Çeşitli optik görüntüleme ve kontrol sistemleriyle beraber de sahada tankların yükünü hafifletecek, önemli bir mücadele ve muharebe unsuru olacaklar. Ayrıca ihracat pazarında da önemli bir ürüne kavuşacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...