'HDP önünde oturmaya değil evlatlarımızı almak için geldik'

'HDP önünde oturmaya değil evlatlarımızı almak için geldik'

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki 167 gündür devam eden evlat nöbeti, soğuk havaya rağmen devam ediyor.

Annelerden Vahide Çiftçi, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinden 2 yıl önce 12 yaşındayken dağa kaçırılan kızı Özlem için eyleme katıldığını söyledi. HDP önünde oturmaya değil evladını almak için diğer çocuklarını da geride bırakarak geldiğini belirten Çiftçi “Kızım dağda soğukta aç kalıyor. Kızımın dönmesini istiyorum. Kızım beni duyuyorsan gel, devlete teslim ol” dedi.
Oğlu Erkan için oturma eyleminde yer alan baba Fahrettin Akkuş da  “Evlatlarımızın acısından dolayı ne soğuk, ne yağmur ne de kar tesir eder. Biz çocuklarımızı almadan buradan gitmiyoruz” diye konuştu.
6 yıl önce 13 yaşındayken kaçırılan Ercan’ın babası Emin Yıldız ise “Ben oğlumu istiyorum. Oğlumu almadan asla buradan gitmem. Oğlum gelinceye kadar eylemimi sürdüreceğim” ifadesini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...