Osmaniye'deki orman yangının sebebi belli oldu: Gözaltılar var

Düzenleyen:
Osmaniye'deki orman yangının sebebi belli oldu: Gözaltılar var

GÜNDEM Haberleri

Osmaniye'de orman yangını çıktı. Alevler havadan ve karadan yapılan müdahale sonrası kontrol altına alındı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz "Yangını teröristler mi çıkardı?" sorusunu cevapladı.

Osmaniye Devlet Hastanesi civarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle çevredeki bazı binalar tedbir amacıyla boşaltıldı. Karadan yürütülen çalışmalara söndürme helikopteri de havadan destek verdi. Uzun uğraşlar sonucu alevler kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen bazı itfaiye görevlilerine 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

EVLERE SIÇRAYACAKTI

Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz "Serası olan bir vatandaşın spiral makinesiyle çalışırken kıvılcım yayması sonucu yangının çıkmış. Yangınla ilgili gözaltılar var. Alevler evlere sıçramadan kontrol altına aldık. Tek tesellimiz can kaybı olmaması" dedi.

4 KİŞİ SORGUDA

Osmaniye Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş da "Yangınla ilgili 4 zanlı gözaltına alındı. İlk tespitlere göre zanlıların terör bağlantısının olmadığı anlaşıldı" açıklamasında bulundu. Şüpheliler, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Osmaniye'deki orman yangının sebebi belli oldu: Gözaltılar var

"20 ORMAN YANGINI ÇIKTI"

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Mersin'in Aydıncık ilçesindeki yangın bölgesinde incelemede bulundu. Ardından açıklama yapan Bakan Pakdemirli "Bugün sabah 08.40 itibarıyla Mersin'in Aydıncık ilçesi Pembecik Mahallesi'nde çıkan yangınımıza ilk 15 dakika sonrasında hemen müdahalemiz yapıldı. Yangın, 650 hektar kadar alanı etkilemiş vaziyette. Hepsinin yandığını söylemek tabii ki mümkün değil. Yangın atlamalı bir şekilde devam ediyor. Sıcaklığın çok yüksek, nemin çok düşük olduğu ve rüzgarın da yer yer 50 kilometre atakla saldırdığı bir noktadayız. Bu anlamda da sabah saatlerinde elbette küçük olarak başlayan yangın büyüdü. Şu anda müdahalemiz devam ediyor. Aydınlık saatlerin, son birkaç saatin en iyi şekilde kullanılması konusunda arkadaşlarımız gayret gösteriyor. Yangında can ve mal kaybımız yok. Yerleşim yerlerinde hasar yok. Yerleşim yerlerinde herhangi bir tehdit bulunmamaktadır. Sabah saatlerinde yalnız Pembecik Mahallesi'nde 50 evi tedbir olarak boşaltmış bulunuyoruz. Yangının çıkış sebebi kuvvetleri tarafından araştırılıyor. Muhtemel insan kaynaklı bir sebebi olacağını arkadaşlarımız düşünüyor" dedi. Pakdemirli, bugün Türkiye genelinde çıkan 20 orman yangınından 18'inin kontrol altına alındığını bildirdi. Bakan  Bekir Pakdemirli Muğla Bodrum'a bağlı Yalıkavak'ta da yangın çıktığını aktardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...