Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Albay: Gülen 'içki için günahı ben üstleniyorum' dedi
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Albay: Gülen 'içki için günahı ben üstleniyorum' dedi

Son Güncelleme: 27 Eylül, 2017 - 12:42
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Albay: Gülen 'içki için günahı ben üstleniyorum' dedi
Fotoğraf Başlığı Albay: Gülen 'içki için günahi ben üstleniyorum' dedi

Erzurum’da FETÖ’nün 'mahrem asker' yapılanmasına yönelik açılan davada tutuksuz yargılanan ve itirafçı olan Tabip Albay İ.Y., "Şemsettin kod isimli kişi beni İstanbul’da bir yurtta Fetullah Gülen ile tanıştırdı. Gülen bana 'Siz önemli bir misyon üslendiniz. İşiniz kendinizi belli etmeyin, verilen görevleri yapın. Kendinizi gizlemek için gerekirse içki de içebilirsiniz. Hatta eşiniz kapalı ise başını açın, günah olmaz. Olsa bile ben üstleniyorum' dedi. 2013’de ise Pensilvanya’ya gittik. Tuğgeneral olan Prof. Dr. Mehmet Zeki Kıralp’in generallik rütbesini Gülen benim yanımda dua okuyarak taktı" dedi.

Kaydet
a- | +A

FETÖ’nün Erzurum’daki mahrem asker yapılanmasına yönelik soruşturma tamamlandı ve 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Aralarında askeri doktor, rütbeli asker, mahrem imam ve eşlerinin de bulunduğu 11’i tutuklu 27 sanık hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından 7.5 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istendi.İtirafçı olan Erzurum Mareşal Çakmak Asker Hastanesi Baştabip Yardımcısı Albay İ.Y. iddianamede yer alan ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerince örgüt ile ilgili ilginç bilgiler verdi. Tutuksuz yargılanan İ.Y., FETÖ’nün GATA’ya çok önem verdiğini anlattı.

Örgütün yönlendirmesi ile GATA Tıp Fakültesi’ne girdiğini belirten İ.Y., İstanbul GATA Haydarpaşa genel cerrahi bölümünündeki dönemi şöyle anlattı:
"1996 yılında göreve başladıktan yaklaşık 1-2 ay kadar sonra Ankara’da tanıştığım, Şemsettin kod isimli kişi yanıma geldi. Gerçek ismini Mehmet olduğunu düşündüğüm Şemsettin kod adlı kişinin Yeni Sahra’da bilgisayar şirketi ve ev olarak kullandığı yere giderdik. Toplantılara devam ettik. Yanımızda aynı okul mezunu, aynı yerde ihtisas yaptığımız K.T. isimli öğrenci de vardı. Bize örgütte 'öğrenci', bizden sorumluya 'öğretmen ve imam' derlerdi. Bir müddet sonra Şemsettin beni Musa isimli biri ile tanıştırdı. Bu şahıs üniversite hazırlık kitaplarının basıldığı ve dağıtımının yapıldığı yerde çalıştığını biliyorum. Evi bize yakın olduğu için toplantılara bu şahsın evine gittim. Bana eğitim görevlisi olmam için sürekli baskı yaptılar.

''GÜLEN 'GÜNAH OLMAZ, OLSA BİLE BEN ÜSTLENİYORUM' DEDİ''

Şemsettin isimli şahıs beni Fetullah Gülenin kaldığı Altunizade’de yurda götürdü ve tanıştırdı. Gülen bana 'Siz önemli bir misyon üslendiniz ki işiniz kendinizi belli etmeyin, verilen görevleri yapın. Kendinizi gizlemek için gerekirse içki de içebilirsiniz günah olmaz. Hatta eşiniz kapalı ise başını açın, günah olmaz. Olsa bile ben üstleniyorum' dedi. Bu davanın yüksek olmasından dolayı günah olmayacağını söyledi. 'Adam kazanın, kişilerle ilgilenin, kendinizi işinizde ön plana çıkarın' dedi. GATA’da öğretim elemanı olmanın cemaate büyük hizmeti olacağını, 'bu bir süreç, bu makamlara gelirseniz dava kazanılacak' dedi. Askeriye içerisinde elamanlarının olduğunu, gerektiğinde sınavlarda yardımcı olacaklarını, her tür sorunumuzla ilgileneceklerini söyledi. Gittiğimiz yerde bir çok kişi vardı. Tek tek görüştürdüler, sadece ben Şemsettin ve Fetullah Gülen vardı. Yaklaşık 10-15 dakika görüştükten sonra kendisi toplu olarak salonda namaz kıldırdı. Gece çıktım kalmak yasaktı, bu durum ve toplantılar devam etti. Burada benden 'himmet' toplamaya başladılar. Yeni evlendiğim için benden fazla para almadılar. Verecek durumda değildim. Şemsettin’den o dönem borç para bile aldım. Ayrıca bütçemi düzeltmek amaçlı özel hastanelerde nöbet tutmaya başladım. Para kazanınca aldığım borcu ödedim ve himmetleri, kurban parası istediler verdim."

FETÖ’CÜ SUBAYLARA KOLAYLIK

Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde 2000 yılında görev yaptığı asker hastanesinde yaşananları da aktaran İ.Y., "Adilcevaz’da öğretmen olan bir şahıs beni hastanede buldu. Örgütle irtibatım yine başladı. Bu şahsın evine giderdik. Dönemin Uğur isimli valisine küçük bir ameliyat yapmıştım. Bu öğretmenin tayinini Adilcevaz’dan Tatvan İlçesi'ne rica ettim yaptı. Bu dönemde adını hatırlamadığım öğretmen bana kurmaylık sınavına giren FETÖ/PDY mensubu subayların isimlerini verir, muayenede yardımcı olmamı ister, ben de yardımcı olurdum. Burada ilk defa böyle bir görev verdiler. Bu sürede yaklaşık 15-20 subayın muayenelerine yardımcı oldum. Muayeneden geçtiler, rutin toplantılar ve himmetler devam etti. Hatta sarılık hastalığı olan bir subayın muayeneden geçmesini doktorla görüşerek sağladım" diye konuştu.

GENERALLİK RÜTBESİNİ GÜLEN TAKMIŞ

2011 yılı Temmuz ayında Erzurum’a tayin edildiğini belirten İ.Y., şu an firari olan Tuğgeneral Mehmet Zeki Kıralp’in rütbesinin elebaşı Gülen tarafından takıldığını belirtti. İ.Y., Erzurum’da geçen süreç ile ilgili ise şunları söyledi:
"Burada M.T. benim öğretmenliğimi yaptı. Askerlerden sorumluydu. Bu grupta Baştabip S.E., askeri hastanede plastik cerrah Y.B. ve ben vardım. 2013 yılında örgüt beni ödüllendirmek için ABD’ye göndermek istedi. Ankara GATA’da öğretim görevlisi olan Doç. Albay M.U. ABD'deki kongreyi ayarladı. 2013 yılının Ekim ayı itibari ile 7 günlük kongreye ABD'ye gönderdiler. Pensilvanya'ya Fetullah Gülen'in yanına götürdüler. Bu malikanede iki gece kaldım. Sürekli toplu vaziyetteydik, bir ara sadece içerde askeri personel kaldı. Kendisi, bakıcısı ya da yardımcısı olan Cevdet kod adlı kişi bu durumu ayarladı. Ben ve İstanbul’daki fizik tedavi doktoru, 2013 yılında Tuğgeneral olan Prof. Mehmet Zeki Kıralp da vardı. Generallik rütbesini Fetullah Gülen benim yanımda dua okuyarak taktı. 'Görevinizde başarılar diliyorum. Allah muvaffak etsin, daha üst görevlere gelirsiniz inşallah' dedi ve bana dönerek nerede görev yaptığımı sordu. Ben de kendisine 'sizin memleketinizde görev yapıyorum' dedim. Bana 'Erzurum nasıl?' diye sordu. Kendisine Erzurum hakkında havadan sudan bahsettim. Bana rütbemi sordu, albay olduğumu söyledim. 'Bu abin gibi inşallah general olursun' dedi. Yaklaşık 10 dakika sürdü ve 2 gün sonra buradan ayrıldım, kongreye gittim ve Türkiye'ye döndüm. 17/25 Aralık sürecinde ise tamamen gizlilik kuralları arttı. Telefonlara ByLock programını Asım kod adlı kişi toplantıda kurmak istedi, ben kurdurmadım. Bu süreçten sonra ben devlete karşı geldiklerini, hükümeti yıkmak istediklerini anladığım için toplantılara ara verdim. Bu dönemde de kurmaylık sınavlarında muayenelerde yardımcı oldum. Bu durumda olmaktan çok pişmanım. Dini vecibelerimi daha iyi yerine getirebilmek amacı ile hareket ettiğimi düşünürken darbe teşebbüsü ile yapılan işlerin yanlışlığını anladım. Benden istendiği her zaman soruşturma makamlarına yardımcı olmaya hazırım."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 27 Eylül, 2017 - 12:42
Haberle İlgili Daha Fazlası
Genel İnternet Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
  • 4
    Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalarına rekor ceza
    Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalar...
    Kaydet
  • 5
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni indirim yolda
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Dünya Kupası'nda 'vize' krizi! Turnuvaya veda edebilir
    Dünya Kupası'nda 'vize' krizi! Turnuvaya veda edebilir
    Kaydet
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
  • Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Kaydet
  • Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
T.C. İSTANBUL 46. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEN /BAŞKANLIĞINDAN
İSTANBUL 46. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ
Kaydet
T.C. İSTANBUL 46. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN
İSTANBUL 46. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ
Kaydet
Dünya Kupası'nda büyük kriz! İranlı yıldızın turnuvası erken bitebilir
Dünya Kupası'nda 'vize' krizi! Yıldız futbolcu için kritik bekleyiş
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası