Ankara'da neden siren çalıyor? 28 Şubat 2023 Ankara siren sesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ankara'da neden siren çalıyor? 28 Şubat 2023 Ankara siren sesi

GÜNDEM Haberleri

Bugün Ankara’da zaman zaman çalan siren seslerinin sebebi merak konusu oldu. Sabah saatlerinden itibaren siren sesleri duyan Ankaralı vatandaşlar yaşadıkları şaşlıklarını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Özellikle “Ankara'da neden siren çalıyor?” çalıyor sorusu en çok paylaşılanlar arasında yer aldı. Peki, Ankara'da neden siren çalıyor?

28 Şubat 2023 Ankara siren sesi aratması gündem oldu. Güne siren sesleriyle başlayan Ankaralı vatandaşlar yaşadıkları bu durumu sosyal medya hesaplarından duyurdu. Bu gelişmenin ardından  “Ankara'da neden siren çalıyor?” merak konusu oldu. İşte konuyla alakalı tüm detaylar…

Ankara'da neden siren çalıyor? 28 Şubat 2023 Ankara siren sesi

ANKARA'DA NEDEN SİREN ÇALIYOR?

28 Şubat 2023 sabah saatlerinden itibaren siren sesi duyan Ankaralılar ne olduğunu anlayamadı. Ankara'nın çeşitli bölgelerinden farklı saatlerde yankılanan siren sesinin 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle çalındığı düşünülüyor. Özellikle okul yerleşim yerlerinde siren seslerinin duyulması dikkat çekti.

1-7 MART- DEPREM HAFTASI

Deprem Haftası'nda dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması, depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Türk Kızılayı tarafından olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesinin sağlanması, toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturması için "toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi afet zararlarının azaltılma programı" hayata geçirilmiştir.

Ayrıca "Kızılay" ile de özellikle ilköğretim öğrencilerinin ve öğretmenlerin afet öncesi sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda çalışmalar yürütülmektedir. Güvenli yaşam için edinilmesi gereken temel bilgiler, korunma yöntemleri, afetler ve Kızılay'ın hizmetleri konusunda farkındalık yaratılmakta ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında "güvenli yaşamı öğreniyorum" kitapları dağıtılmaktadır.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...