Bakan Kirişçi’den Kahramanmaraş’a teşekkür mesajı: Minnettarız

- Güncelleme:
Bakan Kirişçi’den Kahramanmaraş’a teşekkür mesajı: Minnettarız

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde deprem bölgesinde Cumhur İttifakı’nın galip gelmesi ardından bazı hesaplar depremzedelere yönelik provokatif paylaşımlarda bulundu. Bakan Kirişçi, sosyal medya hesabından paylaşımlara cevap niteliğinde bir mesaj yayımladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Aziz milletimizin feraseti ve büyük olgunluğuyla tamamlanan 14 Mayıs seçimleri, Cumhur İttifakı’nın tartışmasız zaferiyle sonuçlanmıştır. Seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yarışı açık ara önde tamamlarken, TBMM’de 28. dönemde de çoğunluk yine Cumhur İttifakı’mızda olmaya devam etmektedir.

“HEMŞEHRİLERİMİZE MİNNETTARIZ”

Kahramanmaraş’ımız, yüzde 71,9 oy oranıyla hem deprem felaketinin yaşandığı şehirler hem de büyükşehirler arasında Sayın Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği veren il oldu. Hemşehrilerimize minnettarız. Tüm milletvekillerimizle birlikte Kahramanmaraş’ımızın hizmetkârı olmak, kahraman şehrimizin ihya ve inşasını gerçekleştirmek boynumuzun borcudur. Sayın Cumhurbaşkanımızı, 28 Mayıs’ta çok daha güçlü bir şekilde “Türkiye Yüzyılının” kapılarını hep birlikte ardına kadar açacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

DEPREMZEDELERE YÖNELİK TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIMLAR

Sosyal medyada deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik provokatif paylaşımlarda bulunan hesaplar tespit edildi. Başsavcılıkça, sosyal medya hesapları yoluyla kamuoyunda yanıltıcı, gerçek dışı ve yanlış algı oluşturacak nitelikte kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya yönelik gerçeğe aykırı bilgileri paylaşarak alenen yayan, aynı zamanda provokatif paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları ile ilgili re'sen soruşturma başlatıldı.

Bakan Kirişçi’den Kahramanmaraş’a teşekkür mesajı: Minnettarız

NE OLDU?

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 11 ilde 50 binden kişi hayatını kaybetti. Deprem bölgesinde seçim buruk geçse de katılım yüksekti. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan oyların yüzde 71’ini aldı. Hatay da ise Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı az bir farkla geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...