Bakan Koca açıkladı: Hastaneye gitmeden reçete, rapor alınabilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Bakan Koca açıkladı: Hastaneye gitmeden reçete, rapor alınabilecek

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Telemedicine' uygulamasıyla birlikte reçete, rapor gibi ihtiyaçların hastaneye gitmeye gerek kalmadan alınabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sisteminde devreye alınacak yeni bir sistemi duyurdu. Hastanelerin yükünü azaltacak  "Telemedicine" uygulamasından bahseden Koca, "Hastaların yüzde 22'si reçete yazdırmak için hastanelere gidiyor. Onların bu taleplerini uzaktan sağlık hizmeti ile çözmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde reçete, rapor vs. ihtiyaçların hastaneye gelmeden halledilmesi sağlanacak. Bunun yönetmeliği yayımlandı" dedi. 

SALGIN YOK

Mardin Valiliği önünde açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ishal durumu ile ilgili bölgesel, şebeke kaynaklı vakalar olduğunu dile getirdi. Bakan Koca, "Bir salgından söz edemeyiz. Salgın, ishal, kusma şikayetleri takip ediliyor." dedi. Bakan Koca, ayrıca halk sağlığı ekiplerinin analizlerine devam ettiğini söyledi.

E-REÇETE DÜZENLEMESİYLE İLGİLİ KONUŞTU

Bakan Koca, e-reçete düzenlemesi hakkında da bilgi verdi. Koca, "TC vatandaşı olan hiçbir kimseye reçete yazımı söz konusu değil. Reçetenin anlaşılır olması için yapılmış bir düzenlemedir." dedi.

Koca, Türkiye'nin sağlık turizmi üssü olmaya doğru ilerlediğinden bahsetti. "Reçetenin anlaşılır olması için yapılan bir düzenlemedir. Yabancı olan hastanın kendi ülkesinde reçete anlaşılır olmasının sağlanması için yapılan bir durumdur. Hizmetimizi geniş tutmak açısından önem birileri bir yerlere çekmek istiyor. "ifadelerini kullandı.

Merdiven altı yerlerdeki estetik operasyonlarla ilgili de konuşan Koca, Özel sektör başta olmak üzere bu tarz uygulamaların tepesinde olacağız. En ufak yanlışın, hizmetin doğru yapılamadığının ortaya konmasında affetmeyeceğiz. Yer yer baskınların olacağını bilsinler. Bunu asla affetmiyoruz."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...