Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başbakan Erdoğan: 'Tweet atarak dünyayı kurtarıyorlar'
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Başbakan Erdoğan: 'Tweet atarak dünyayı kurtarıyorlar'

Son Güncelleme: 23 Mayıs, 2014 - 11:12
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Başbakan Erdoğan: 'Tweet atarak dünyayı kurtarıyorlar'
Fotoğraf Başlığı Basbakan Erdogan: 'Tweet atarak dünyayi kurtariyorlar'

Başbakan Erdoğan, Ankara'da Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Kaydet
a- | +A

Soma'da yaşanan faciadan sonra her şeyin takipçisiyiz. Bundan sonra bu kazaları minimize etmek için elimizden geleni yapacağız.Hayat risklerle doludur. Kaza olmaz demek, sıfırlamak dünyanın hiçbir yerinde mümkün değildir. Bunu minimize etmek en doğrusudur.Yürekleri dağlayan soma kazasından sonra nasıl tek yürek olduğumuzu gösterdik. En son Van depreminde 81 il bütün olmuştu.Allah'a hamdolsun millet olarak yalnız olmadığını gördük ve hissettik.Bosna'da 1.5 milyon kişiyi etkileyen sel sonrası Bosna'ya ilk yardımı Türkiye yaptı. Oradaki insanlar evi sular altında kalmış Bosnalı kardeşlerimiz Soma'yı soruyor.Bazıları çıkmış diyor ki, Somali'yi bırak Soma'ya bak. Böyle bir ufuksuzluk olabilir mi?Bunlar Soma'nın haritada yerini bilmez.

Bunlar Boğaz'da oturur demlenir, ellerinde akıllı telefonlarıyla tweet atarak dünyayı kurtardıkalrını zannederler.Sen bugün Somali'yi bırak dersen Allah korusun ihtiyacın olduğu vakit yanında kimseyi bulamazsın.Olayın bir siyasi ve vicdani yanı var. Bu insanlar siyasi olarak bizim yanımızda yer alıyor. Bütün bunlar bir tarafa biz vidanımızın sesiyle hareket ediyoruz.Sen bugün Bosna'ya sırt çevirirsen yarın kimseyi yanında bulamazsın. Biz Soma'ya da Bosna'ya da ulaşacak güçteyiz.10 yıl önce yurt dışına çıkan vatandaşım boynunu eğip geçiyordu. Pasaportlarını gizliyorlardı. Şimdi başı dik geziyor.Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı demek Gazze, Filistin davasına sahip çıkmak demek. Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı demek 1 milyon Suriyeli'ye sahip çıkmak demek.Yurt dışına çıkan vatandaşlarım bunun ne demek olduğunu çok iyi anlıyor.Ayrımcılığa tabii tutulan vatandaşlarımız bizi çok iyi anlıyorlar. Çok iyi anladıkları için biz burdayız. Biz Soma'nın da Bosna'nın da acısını biliriz.Ecdadımızdan biz bunu gördük. Biz de onların izinden yürürüz.Gezi olayları öncesiydi. Yerel yönetimde CHP'nin kendini ilan ettiği yerde zulüm 1453'te başladı diye yazan bizi anlayamaz.Birileri ölse diye ellerini avuşturan zihniyet bizi anlayamaz.

Bunlar Soma'yla, madenciyle 14 Mayıs'ta tanıştılar. Biz oralardanız. Kömür ocaklarına inen bir Başbaaknınız var. Bakanlarımız da orda yemek yiyenlerdir.Bunlar varsın demlensinler. Birkaç milletvekili gidip oturma eylemi yapmış. Oturun siz ancak oturursunuz. Biz de çalışırız. Biz daha çok çalışacağız. Eksiklerimizi gidermek için çalışacağız.Hemen talimat verdim. Bunu en ileri teknoloijde kim yapıyorsa onu getirteceğiz. ABD, Rusya, Almanya.Merkel ile yaptığım görüşmede bize yardımcı olacaklarını söylediler. Sayın Putin ve Obama'da aynı dileklerini ilettiler.Dün madenci kardeşlerimizle görüştük. Onlar bize ne zaman işimize döneceğiz diyorlar.Bütün hazırlıkları, önlemleri alalım işinize döneceksiniz. Zulüm 1453'te başladı diyenler bizi anlayamaz. Bunlar tarihlerini tahkir edenledir. Bizler tarihimizle gurur duyuyoruz.Türkiye'de nereye giderseniz gidin Osmanlı ve Selçuklu'nun bakiyesi üzerinde olduğumuzu görürsünüz.

Bunlara sorun ne eserleri var? Hiç. Bugün 36 milyon turist geliyorsa bu eserler için geliyor.Bizim şehit madencilerimize AK Parti mitingine katıldı diye ölümleri müstehatır diyen köşe yazarlarının insanlıkla bir alakası var mı? Bunların vicdanla uzaktan yakından alakası yok. Bunu yazdıranın da vicdanı, insanlığı yok.Biri de kadın diyor ki ölenler ne şehittir ne gazi .. niyazi diyor.

Hani kadın hakları dernekleri. Çıkın bunlara da laf söyleyin. 301 şehidimize hakareti yapanlar aslında 77 milyonun yüzüne tükürmesi gereken insanlar.Bir kadın daha çıkmış diyor ki bunlara yardım etmeyin. Bunların evi var. Sen kimsin ya. Sen kim oluyorsun? Sen de oturduğun yerde üflüyorsun, üfelniyorsun.İzmir milletvekili Binali Yıldırım bey bir evi ziyaretinde bir eve gidiyor. Beni aradı hemen gerekli müdahaleyi yapın dedim. Biz onların artık varisiyiz.Bu anlayış, bu zihniyeti biliyoruz. Ne diyorlardı tüketmeyin ekonomi dursun. Bir terbiyesiz diyor ki, AK Parti;'ye oy verdikleri için başlarına musibet geldi.Yaşanan her musibet bir siyasi irade meselesi. Siz daha önce oyunuzu kime verdiniz. Bunlar ne akılsız, ne densiz adamlar.Ellerinde kalem, çalakalem gidiyorlar. Zihniyet bu, anlayış bu. Bütün mesele kılavuzu karga olanın meselesi. Kargaya da hakaret etmeyelim.Biz hiçbir gerilimin tarafında değiliz. 301 şehidimizin acısı tazeyken sustuk. Kan kustuk kızılcık şerbeti içtik dedik.Kusura bakmayın hadsizler, kan tacirleri karşısında susmayacağız.Neymiş Berkin Elvan'ı anmak için tören düzenlenecekmiş. Biz her ölümde tören mi düzenleyeceğiz.Kılıçdaroğlu'na göre ekmek almaya giderken ölmüş. Dürüst ol dürüst. Her şey açık raporlar ortada.Yıldönümü diye havai fişekle, molotof kokteyliyle saldırdılar. Polislerimiz yandı. Şu anda hastanedeler.Başka bir polis aracı da yakıldı. Bu teröristler aracın camlarını kırmaya çalışıyor.Medyada polise saldırıyı kimse yazmıyor. Diyarbakır'da bir kızımız aracın içinde yazdı. Neyi konuşacağız terörize edenleri mi konuşacağız. CHP bunları savunuyor. Biz bunların yanında değil mazlum halkın yanında olacağız.Bunların malum milletvekili var. Gitmiş Okmeydanını terörize ediyor. Ne milletvekili ya. Bunlar kendi polisine küfür ediyor.Bu genel başkan bunlara bir şey demiyor. Yürekler yanarken biz sustuk. Aynı mantık aynı anlayış yarın Almanya'ya yapacağım ziyaret öncesi bakın neler oluyor. Bazı mezhepleri, grupları terörize etmeye çalışıyorlar.

Bize sayın Başbakanım Almanya'ya gitmeyin diyorlar. Kusura bakmayın biz buraya gideriz. Benim 3 milyon vatandaşımın olduğu yere giderim.Orada eğlence olmayacak. Diyanet'ten aldığımız destekle hatm-i şerifler okunacak. Dualarımızı edip, konuşamamızı yapıp geri geleceğiz.Çözüm sürecinin kandan beslenenleri rahatsız ettiğini biliyoruz. Taşeronlar burada kullanılıyor. Bu saldırıların şahsıma yönelik olduğunu zannedenler varsa yanılgı içindeler.Bütün bu saldırılar artık görüyoruz ki, 77 milyonu hedef alan saldırılar.Bu saldırılardan ne CHP'ye, ne MHP'ye ne HDP'ye ekmek çıkmaz.Çeşitli provokasyonlara karşı dimdik karşısında duracağız. Bu saldırılara milletim 30 Mart'ta gerekli cevabı vermiştir.Her gün okudukları gazetelerin arkasında kimlerin olduğunu görsünler. Gerilimin tarafı ve kaynağı olmayacağız.Bu saldırılar karşısında boyunumuzu eğmeyeceğiz. Biz meclis'e, sandığa, milli iradeye inandık.Bizi kimi nasıl gösterdiğine bakmayız. Bizim özümüz neyse şeklimiz o'dur.Dün TOBB toplantısında konuştum. Arkasından değil yüzüne söyledim. Eğer dürüstseniz çıkın bu işi yapalım dedik.

Arkadaşlarımızı gönderdik bize dediler ki 4 partinin imzası olması gerekir dediler. İki partinin oyları buna yetiyor dedim. Çıktı yine başka bir şeyler söyledi. 4 partinin imzası vardı zaten.Sivil cumhurbaşkanı yapalım diyor. Arkadaşları gelmiş biri diyor ki, ona bir orgenaral önermişler de o da olmaz demiş. Dürüst ol dürüst.Siz hayatınızda bir kez Cuhmurbaşkanı gördünüz. İsmet İnönü o da apoletliydi.Gelecek bunlar açısından aydınlık gözükmüyor. Bundan sonra halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanı'ndan korkuyor.İftira atma, dürüst ol, takiyye yapma. Bu halk sana prim vermez.Bu prim senin SSK'daki primlerine benzemez. Mesele eser meselesidir. Bize bakmak isteyen son 12 yıla baksınlar.Türkiye'de dikta rejimi var diyenleri yaptıkları hakaretler yalanlıyor. Almanya ziyareti için hakkımızda karalama kampanyası yapanlara Türkiye'nin gerçek yüzünü göstereceğiz.Bizim büyük ekonomi olmamızdan, etkin bir dış politikası olmasından rahatsız olanlar eski Türkiye yok. Artık yeni Türkiye var.İçeride dışarıda boynu bükük kimse olamayacak. Türkiye'yi değiştirmeye devam edeceğiz.Cumhurbaşkanlığı seçimi için 2.5 ay gibi bir süre kaldı. Kamuoyu araştırmalarını tamamladık. Kısa sürede de kararımızı açıklayacağız.Bir kaosa, belirsizliğe mahal vermeyeceğiz. Biz burada sadece Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Reformlarımızda kesinti olmadan yolumuza devam edeceğiz.Onlar çatıyla uğraşıp dursunlar o çatı 30 Mart'ta uçtu gitti. CHP ve MHP'nin şimdiden umutlarını yitirmiş durumda.Yapılan ziyaretlerin öylesine yapıldığı ortaya çıkmıştır. AK Parti'nin göstereceği aday 77 milyonu kucaklayacak bir aday olacaktır.1 Haziran'da Ağrı ve Yalova'da seçimler olacak. Arakdaşlarımız burada gerekli çalışmaları yapmaktalar. Ben de Pazar günü Yalova'da olacağım. Bu iki ilimizi Allah'ın izniyle kazancağız.Diğer partilerin burada vereceği bir hizmet yok.

Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 23 Mayıs, 2014 - 11:12
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 5
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Karaman'dan kahreden haber! Çok sayıda can kaybı ve yaralı var
Karaman'dan kahreden haber!
Kaydet
Panter Emel lakabı ile tanınıyordu! Yeşilçam oyuncusu Emel Yıldız hayatını kaybetti
Panter Emel hayatını kaybetti!
Kaydet
Ebrar Karakurt neden yok, oynamıyor, sakat mı? Milletler Ligi (VNL) Ankara etabı kadrosunda yer almadı
Ebrar Karakurt neden yok, oynamıyor, sakat mı?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası