Bolu Belediyesi'nde Tanju Özcan'ın yerine başkanvekili seçildi
Bolu Belediyesi, Tanju Özcan'ın tutuklanmasının ardından başkanvekilini seçti. Yapılan seçimde CHP'nin adayı Mehmet Tuna Özcan, 19 oy ile başkanvekili oldu. AK Parti'nin adayı Hüseyin Nadir Okur ise 10 oy aldı.
- Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Tanju Özcan, irtikap suçlamasıyla gözaltına alındı.
- Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklandı.
- İçişleri Bakanlığı, Tanju Özcan'ı geçici tedbir olarak görevinden uzaklaştırdı.
- Başkanvekili seçimi yapıldı.
- CHP'nin adayı Mehmet Tuna Özcan 19 oy ile başkanvekili seçildi.
- AK Parti'nin adayı Hüseyin Nadir Okur ise 10 oy aldı.
Bolu Belediyesi'nde tutuklanan belediye başkanı Tanju Özcan'ın yerine başkanvekili seçimi yapıldı.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı
Yapılan seçimde CHP'nin adayı Mehmet Tuna Özcan, 19 oy ile başkanvekili oldu. AK Parti'nin adayı Hüseyin Nadir Okur ise 10 oy aldı.
NE OLMUŞTU?
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca "irtikap" (kamu görevlisinin nüfuzunu kötüye kullanarak haksız menfaat sağlamaya zorlaması) suçlamasıyla yürütülen soruşturmada, 28 Şubat'ta düzenlenen operasyonla aralarında Tanju Özcan'ın da bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Adliyeye sevk edilen Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanmış, ardından İçişleri Bakanlığı Özcan'ı geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırmıştı. Soruşturma kapsamında 1 şüpheliye ev hapsi verilirken, 10 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
