Celal Şengör'den ilçe ilçe deprem uyarısı! İşte İstanbul’un en güvenilir ve en riskli bölgeleri
Tüm Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük hasara yol açıp çok sayıda can kaybına neden olan depremlere kilitlendi, bölgeden gelecek iyi haberleri bekliyor. Herkesin gözü kulağı deprem haberlerindeyken, Prof. Dr. Celal Şengör katıldığı bir televizyon programında İstanbul’un depreme karşı en güvenli ve riskli ilçelerini tek tek sıraladı. İşte detaylar...
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye'yi derinden sarstı. 7,7'lik depreme saat 04.17'de uykuda yakalanan bölge halkı, sonrasında gelen 7,6'lık ikinci büyük depremle faciayı yaşadı. Binlerce bina yıkıldı, enkaz altında kalanları kurtarmak için zamanla yarış başladı. Can kaybı ise 5 bini aştı.
Deprem, çevre illerde de büyük yıkıma neden oldu. Özellikle Hatay ve Gaziantep büyük yara alırken Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da da ekipler seferber oldu, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Tüm Türkiye deprem bölgesinden gelen haberlere kilitlenmişken bir televizyon programına katılan Prof. Dr. Celal Şengör, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremin ardından merak edilen soruları cevapladı.
Prof. Dr. Şengör, deprem bakımından İstanbul’un en güvenli ve riskli ilçelerini tek tek sıraladı.
Anadolu Hisarı; Ataşehir, Kartal ve Pendik’in kuzeyinin sağlam olduğunu belirten Prof. Dr. Celal Şengör, “Anadolu Yakası’nın Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün güneyi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün güneyine bir şerit çiz sahile paralel. Anadolu Hisarı; Ataşehir, Kartal ve Pendik’in kuzeyi sağlamdır” ifadelerini kullandı.
Küçükçekmece ve Beylikdüzü’nün deprem açısından sıkıntılı bölgeler olduğunu ifade eden Şengör, bu bölgelerin tabakalarının genç olduğunu söyledi.
Şengör, öte yandan Avcılar’ın denize eğimli olduğunu belirtti. Şengör, tarihi yarımada bölgesinin zeminin ise çok sağlam olduğunu aktardı.
Ünlü yer bilimci ayrıca; Etiler, Beşiktaş ve Ulus’un da sahil bölgeleri hariç sağlam olduğunu belirtti.
