Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran krizinde tavrımız net

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran krizinde tavrımız net

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran savaşına dair yaptığı konuşmada İsrail'in Lübnan'ı da işgal girişimde bulunduğunu ve bölgeyi felakete sürüklediğini ifade etti. Türkiye’nin bu krizdeki tavrının "berrak ve net" olduğunu vurgulayan Erdoğan, savaşın yayılması durumunda küresel ekonomiden turizme kadar tüm dünyanın öngörülemez bir noktaya savrulacağını belirtti.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen “AK Parti Önceki Dönem Milletvekilleri, MYK Üyeleri ve Grup ile İftar” programında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Türkiye’nin hem iç hem de dış politikadaki duruşunu vurgularken, bölgedeki gerilime de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran krizinde tavrımız net
Başlık ResmiCumhurbaşkanı Erdoğan: İran krizinde tavrımız net

"İSTİKRAR YILDIZI OLARAK PARLIYORUZ"

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Milletin iradesini ve istikbalini hedef alan saldırıları beraber savurduk. Türkiye'yi şaha kaldırdık. Varsın birileri görmemekte ısrar etsin.

Türkiye her zamankinden daha zengin, daha özgür, daha çoğulcu, demokrasisi daha güçlü bir ülke

Bugün bölgesinin istikrar yıldızı olarak parlıyoruz.

ÖNERİLEN HABERLER
ABD
DÜNYA

ABD'den İran'daki sivil limanlara saldırı sinyali! Sivillere 'uzak durun' mesajı verildi

Terörsüz Türkiye hedefimizi de yine sizlerle ve milletimizle hayata geçireceğiz. Yegane amacımız ülkemize hizmet etmek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran krizinde tavrımız net
Başlık ResmiCumhurbaşkanı Erdoğan: İran krizinde tavrımız net

"İSRAİL, LÜBNAN'I İŞGALE BAŞLADI"

Bölgemizi kana bulayan sarsıntının şiddeti, komşumuz İran'a saldırılarla daha da artmıştır. İsrail bir yanda Gazze'de diğer yandan da Lübnan'ı işgal girişimine başladı.

Coğrafyamız katliam şebekesinin elinde felakete sürüklenmektedir. Sadece coğrafyamız değil, ekonomiden turizme tüm dünyada şahit oluyoruz.

ÖNERİLEN HABERLER
Generaller ve çocuklar yan yana: Tahran’da cenaze törenine on binler katıldı
DÜNYA

Generaller ve çocuklar yan yana: Tahran’da cenaze törenine on binler katıldı

"BARIŞIN YANINDAYIZ"

Savaşın uzaması durumunda dünyanın nereye savrulacağını kimse kestiremiyor. Başkasının zararını kendi karımız olrak göremeyiz. Bizim İran krizindeki tavrımız gayet berrak ve nettir. Türkiye her zaman barışın ve diplomasinin yanındadır.

Türkiye olarak ellerin tetikten çekilmesi, ateşkesin sağlanması, müzakere masasına tekrar dönülmesi için yoğun gayret sarf ediyoruz.

Alev daha fazla büyümeden, ateş çemberi daha fazla genişlemeden, daha fazla can yanmadan, kan dökülmeden yangını söndürmenin derdindeyiz.

Herkesin hesabı varsa, Allah'ın da hesabı var.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.