Hulusi Akar: 'Operasyonlar Kürtlere yapılıyor' kara propaganda

- Güncelleme:
Hulusi Akar: 'Operasyonlar Kürtlere yapılıyor' kara propaganda

Gündem Haberleri

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadelede gelinen son durumu açıkladı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2023 yılı bütçesinin sunumunu yapan Akar, operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğunu, terörle mücadelenin Kürtlere karşı yürütüldüğü açıklamalarının kara propaganda olduğunu belirtti. Akar, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 36 bin 854, bu yılın başından itibaren ise 3 bin 585 teröristin etkisiz hâle getirildiğini kaydetti. Bakan Akar, yaklaşık 4 bin 500 DEAŞ’lı teröristin de etkisiz hâle getirildiğini, FETÖ ile iltisakı nedeniyle TSK’dan bugüne kadar 10 bin 22’si Bakan onayı ile olmak üzere 24 bin 706 kişinin ihraç edildiğini ifade etti. Akar sözlerini şöyle sürdürdü:

> Başta ABD olmak üzere tüm muhataplarımıza PKK/YPG olduğunu her seviyede dile getiriyor ve teröristlere verilen her türlü desteğin kesilmesini ısrarla talep ediyoruz 

> Kahraman ordumuzun başarılarına gölge düşürmek, terör örgütüne nefes aldırmak isteyenlerin kimyasal silah iftiraları tamamen gerçek dışıdır, bir hezeyandır.

> İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı değiliz. Ancak Madrid’de 28 Haziran’da imzaladıkları taahhütlerini yerine getirmelerini bekliyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...