İnsan seli ile karşılandı! Yeni başkan görevi devraldı, adım atacak yer kalmadı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İnsan seli ile karşılandı! Yeni başkan görevi devraldı, adım atacak yer kalmadı

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

31 Mart yerel seçimlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Cumhur İttifakı AK Parti adayı Yusuf Alemdar, görevi devralmak için gittiği belediye binasında insan seliyle karşılandı. Devir teslim töreninde adeta adım atacak yer kalmadı.

Türkiye, 31 Mart'ta sandık başına giderek yerel yönetimleri seçti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde de bu seçimlerde değişim yaşandı. Seçimleri, yüzde 47,19 oranında oy alan Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Yusuf Alemdar kazandı.

ADIM ATACAK YER KALMADI

Alemdar, seçimlerin ardından düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra Sakarya Büyükşehir Belediye binasına giden Alemdar, burada insan seliyle karşılandı. Makam odasında gerçekleşen ve adeta adım atacak yerin kalmadığı devir teslim töreninde Alemdar, görevi eski başkan Ekrem Yüce'den devraldı.

"BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN GAYRET EDECEĞİZ"

Görevi devralan Yusuf Alemdar, "Seçimler, demokrasinin vazgeçilmezidir. Milletimizin iradesi, sandıkta tecelli ediyor. Biz de AK Parti’nin mensupları olarak yıllardır ilimize ve ülkemizdeki siyasi hizmet noktasına yardımcı olabilmek için çıktığımız yolda değişik görevler ve hizmetlerde bulunduk. Son olarak Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile 2024 Yerel Seçimlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak görevlendirildik. Ve 73 günlük bir çalışma süreci içerisinde milletimizin desteği ve duası ile hamdolsun sonuçlar lehimize çıktı" dedi.

"Bugün itibari ile mazbatamızı aldık ve başkanımızın 5 yıllık çalışma süresinin ardından görevi devralarak bundan sonraki süreçte kaldığımız yerden daha ileriye, daha çok iş yapmaya gayret ederek inşallah şehrimize, insanımıza hizmet vermeye devam edeceğiz" diyen Alemdar, şu ifadeleri kullandı:

"Bize görev tebliğ edildiği ilk gün söylemiştik; ‘bizim anlayışımızda hizmet yarışı vardır, kavga, gürültü ve patırtı yoktur’ ve bunun dışında yine başka bir şey daha söylemiştim; ‘bizde gidenler kötü olduğu için, gelen de çok iyi olduğu için gelmez. Allah’ın nasibi ve milletin takdiridir’ demiştim. Bunu yıllardır yaşıyoruz ve tekrar bugün de bir kez daha yaşıyoruz. Rabbim, hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin. Milletvekillerimizin öncülüğünde; şehrin her noktasına mahallesine ve sokağına tüm belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, teşkilatlarımızla hizmet etmeye ve birlikte olmaya devam edeceğiz."

İnsan seli ile karşılandı! Yeni başkan görevi devraldı, adım atacak yer kalmadı - 1. Resim

"İNŞALLAH EKSİKLER TAMAMLANACAK"

Görevi devreden Ekrem Yüce, "Sevdalısı olduğum Sakarya’nın her bir noktasına hizmet götürmenin mutluluğunu yaşarken 5 yıl sonra bu görevi alnımın akıyla tekrar Yusuf Alemdar başkanıma devretmenin mutluluğunu yaşıyorum, hayırlı olsun. Hafızamda bu şehrin hemen hemen her noktasında, her sokağında hatıralarım var, izlerim, hüzünlerim ve sevinçlerim var. Yaptıklarımız var, yapamadıklarımız var, eksiklerimiz ve tamamladıklarımız var; hayat devam ediyor ve bundan sonra da devam edecek. İnşallah eksikler tamamlanacak, buna inanıyoruz ve bundan hiçbir şüphem yok" dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...