İstanbul’a karla buluşuyor! İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne… Meteoroloji son dakika olarak duyurdu: Kar 20 cm’yi aşacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul’a karla buluşuyor! İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne… Meteoroloji son dakika olarak duyurdu: Kar 20 cm’yi aşacak

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne için korkutan uyarı. Dört gözle kar yağışlarını bekleyenler dikkat! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kar yağışı için tarih verdi. Eldiven ve atkılarınızı hazırlayın. Meteoroloji son dakika olarak duyurdu. Kar 20 cm’yi aşacak.

İstanbul ve çevre iller için beklenen haber geldi. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kar için tarih verdi. Cuma gününden itibaren soğuk havaların geleceğini belirten Ökten, Cumartesi sabahına dikkat çekerek uyardı. İstanbul’a karla buluşuyor! Meteoroloji son dakika olarak uyardı. Kar 20 cm’yi aşacak. Kar botlarınızı hazırlayın. 

“20 CM KAR ÖRTÜSÜ OLUŞACAK” 

Daha önce İstanbul’a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Trakyalılara kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu. Kar yağışlarının şiddetli şekilde geleceğini belirten Ökten, Edirne’de 20 santimetreye kadar kar örtüsü beklediğini duyurdu.

KEREM ÖKTEN DUYURDU: İSTANBUL KARLA BULUŞUYOR 

İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli için hafta sonu uyarısında bulunan Kerem Ökten, paylaşımında “Cuma günü yeni bir yağışlı sistem geliyor. Cumartesi ve Pazar günleri de etkili olacak. Trakya'da kuvvetli kar yağışı bekleniyor ve örtü yapacak. Edirne'de 20 cm kar örtüsü mümkün. Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul'un en batısı ve Aydos gibi yerler kar alacak...” uyarısında bulundu. 

İstanbul’a karla buluşuyor! İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne… Meteoroloji son dakika olarak duyurdu: Kar 20 cm’yi aşacak

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

'İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Orhan Şen, “Yarından sonra lodos batıda etkisini gösterecek. Perşembe günü lodos şiddetli olacak. Ama lodosla birlikte sıcaklıklar yükselecek. Marmara’da bazı bölgelerde sıcaklıklar yükselecek. Hava o kadar hızlı değişecek ki perşembe, cuma bu sıcaklık İstanbul’da 17, 18 dereceyken cumartesi günü 10-8 derecelere düşecek. Pazara günü 6 dereye düşme ihtimali var”

Prof. Dr. Şen, “Pazar günü kar yapmayacak, İstanbul’da kar görünmüyor. Marmara’nın doğusunda, İç Anadolu’nun güzeyinde kuzeyi Karadeniz’in iç kesimleri kar alır”

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...