İstanbul’u sağanak vurdu! Esenyurt’ta dere taştı, istinat duvarı yıkıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

İstanbul’da dün geceden itibaren etkisini sürdüren sağanak yağış sonrasında Yeşilkent Mahallesi’nde dere taştı, istinat duvarı çöktü. Sağanak nedeniyle Arnavutköy'de ise dere taştı, Başakşehir'de su birikintileri oluştu.

Meteoroloji’nin peş peşe uyarılarının ardından beklenen sağanak yurtta etkili oldu. Birkaç gündür etkisini yer yer gösteren yağış dün gece şiddetini artırdı. Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz kıyılarında yağış etkili oldu. İstanbul’da ise gece saatlerinde başlayan yağmur sabah saatlerine kadar devam etti.

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ SAĞANAK

Aniden bastıran yağışlar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar ellerindeki poşetlerle yağmurdan kendini korumaya çalışırken bazı vatandaşlar durak ve binaların altına sığındı. Evlerinden işe veya başka yerlere gitmek için çıkan vatandaşlar şemsiyeyle yürüyerek ıslamaktan kurtuldu. Zaman zaman kuvvetlenen sağanak Avrupa Yakası'nda en çok Çatalca, Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi, Eyüpsultan'ın kuzey kesimleri, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Küçükçekmece etkili oldu. Yağışlar Anadolu Yakası'nda da Ümraniye, Sancaktepe, Sultanbeyli, Kartal, Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir ilçelerinde aralıklarla sürüyor.

İstanbul’u sağanak vurdu! Esenyurt’ta dere taştı, istinat duvarı yıkıldı

ARNAVUTKÖY'DE YAĞIŞ İKİ DÜKKANI BİRLEŞTİRDİ

Arnavutköy’de ise sağanak yağış sonrası Arnavutköy Deresi taştı. Taşkın nedeniyle araçlar, trafikte ilerlemekte zorlandı. Kapanan yolu ve rögarları açmak için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Arnavutköy’de etkisini kısa sürede artıran yağış sonucunda, Taşoluk Mahallesinde Bergüzin ve Çağ sokaklarında bulunan iş yerlerine ve evlere su bastı. Yoğun yağışların etkisiyle bodrum katında bulunan bir iş yerinin açık camından içeri akan su baskına neden oldu. Su ile dolan bodrum katının duvarı suyun ağırlığına dayanamayarak yıkıldı. Mobilya imalatı için kullanılan iş yeri ile kırtasiye deposu olarak kullanılan iş yeri duvarın yıkılmasıyla birleşti. İki dükkanda toplam 3 milyon liraya yakın hasar oluştuğu belirtildi.

ESENYURT’TA İSTİNAT DUVARI YIKILDI

İstanbul'un birçok ilçesinde aralıklarla etkisini sürdüren sağanak nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluştu, bazı binaların girişlerini su bastı. Sağanak nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde su birikintileri oluştu. Esenyurt ilçesinde etkili olan sağanağın ardından Yeşilkent Mahallesi’nde dere taştı. Yeşilkent Mahallesi'nde bulunan Haramidere'de sağanak nedeniyle taşkın meydana geldi. Taşkının etkisiyle derenin etrafındaki istinat duvarı çöktü. Olay yerine zabıta ve polis ekipleri gelerek güvenlik önlemi aldı. Ekiplerin iş makineleriyle çalışmaları sürüyor. 

Öte yandan Esenyurt'ta, etkili olan sağanak nedeniyle Yeşilkent Mahallesi'nde meydana gelen taşkın nedeniyle Haramidere'nin etrafındaki istinat duvarı çöktü. Haramidere'de taşkınlar meydana geldi. Ekipler iş makineleriyle bölgedeki çalışmalarına devam ederken, belediye ekipleri taşkın yaşanmaması için dere yatağına beton bloklar yerleştirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yağışın gece saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.

İstanbul’u sağanak vurdu! Esenyurt’ta dere taştı, istinat duvarı yıkıldı

SANCAKTEPE'DE RÖGAR TAŞTI

Şiddetli yağmur sebebiyle Sancaktepe'de de rögar taştı. Rögor taşınca, 4 katlı iki apartmanın zemin katında bulunan daireler ise su altında kaldı. Su baskını nedeniyle evlerde maddi hasar oluşurken, vatandaşlar evlerinde biriken lağım suyunu kovalarla tahliye etmeye çalıştı. 

Vatandaşlardan İlhan Gürkan, “Sabah 07.30’dan beri İSKİ’yi arıyoruz, rögar geri teptiğinden dolayı evimiz su doldu. Evin içerisinde pislikler yüzüyor. İlgilenen yok, geliyoruz diyorlar gelmiyorlar. Bu nasıl hizmet, bu nasıl çalışma? Çok defa aradık hala gelen yok. İçerisi su ve pislik doldu, eşyalar mahvoldu. Bize de günah” dedi.

İstanbul’u sağanak vurdu! Esenyurt’ta dere taştı, istinat duvarı yıkıldı

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbulluları uyarmıştı. Gül, “İstanbul’da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.” diyen Vali Gül, yağışların sabah saatlerinden sonra etkisini artıracağını bildirmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, kuzey kesimlerde kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice esecek. İstanbul'da hava parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, İstanbul için özel uyarıda bulundu. İstanbul'da il genelinde 20 ila 50 kilogram arasında kuvvetli yağışların görülmesini beklediğini belirten Yavuz,"Şu an itibarıyla kuvvetli yağış alanı çizmiş durumdayız. İstanbul’un genelinde riskli bir alanımız var. Özellikle Anadolu Yakasında vatandaşlarımızın tedbirli olmasını istiyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...