Kübra Yiğitbaşı kimdir, nerelidir, hangi görevlerde bulundu?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kübra Yiğitbaşı kimdir, nerelidir, hangi görevlerde bulundu?

GÜNDEM Haberleri

Sosyal medyada sıklıkla konuşulan Kübra Yiğitbaşı kimdir, nerelidir, hayatı ve kariyeri konusunda merak edilenleri sizler için derledik.

28 Mayıs seçimleri sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dönem daha Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında yeni kabine de merak edilmeye ve birçok isim üzerinde konuşulmaya başlandı. Yeni kabinede olabileceği iddia edilen isimlerden bir tanesi de Kübra Yiğitbaşı oldu. 

"Kübra Yiğitbaşı kimdir, nerelidir, hayatı ve kariyeri... Hangi görevlerde bulundu?" sorularının yanıtları sıklıkla aranmaya devam ediyor. İşte Kübra Yiğitbaşı'nın hayatına ilişkin merak edilenler...

KÜBRA YİĞİTBAŞI KİMDİR?

Kübra Yiğitbaşı 1979 yılında Ankara'da doğdu. İmam Hatip Lisesi'nden mezun olmasının ardından lisansını Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde bitirmesinin ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'nde yüksek lisansını bitirdi. Yüksek Lisans tezi konusu "Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi" idi. 

2012 senesinde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde doktorasını yaptı. Doktorada üzerinde çalıştığı konu "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" idi.

Yiğitbaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'un eşi Fatmanur Altun ile beraber TÜRGEV'in "Vakıf Meclisi"nde görev aldı.

KÜBRA YİĞİTBAŞI'NIN KARİYERİ...

2019 senesinde BİK Genel Kurul Temsilcisi olarak atanan Yiğitbaşı 2021, 5 Ağustos tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda bakan yardımcılığı görevine atandı. 12 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanmış olan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin ardından Afyonkarahisar valisi olarak atandı.

Yiğitbaşı 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından darbeye direnen kahramanları konu alan Direnen Kalplerin Hikayesi isminde bir belgesel çekti. 2018 yılındaysa "Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım" ile "Siyasal Dilin Satır Arası" isminde iki kitabı yayımlandı.

Kübra Yiğitbaşı, evli ve üç çocuk annesidir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı iken 12 Mayıs 2022 tarihinde Afyonkarahisar valisi olarak atanmıştır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...