MASAK’tan ‘kara para’ ile mücadelede ‘nüfuzlu’ adım

- Güncelleme:
MASAK’tan ‘kara para’ ile mücadelede ‘nüfuzlu’ adım

Gündem Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı, suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi amacıyla yeni bir adım attı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

Resmî Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, MASAK, kamusal nüfuz sahibi, kamusal görevdeki üst düzey gerçek kişiler ile uluslararası kuruluşların yönetim kurulu üyeleri, üst düzey yöneticileri ve eş değer görev yapan diğer kişilerin hesap hareketlerini inceleyebilecek. Bir çıkar veya amaç birlikteliği olarak değerlendirilebilecek, birinci derece dışındaki akrabalık, nişanlılık, şirket ortaklığı veya şirket çalışanı olma gibi her türlü sosyal, kültürel veya ekonomik nitelikli yakınlık, kamusal nüfuz sahibi kişilerin yakınları olarak değerlendirilecek. Yabancı ülke tarafından seçilen veya atanan kamusal nüfuz sahibi kişiler ve eşleri, birinci derece akrabaları veya yakınları ile tesis edilen iş ilişkilerinde ve gerçekleştirilen işlemlerde finansal kuruluşlarca tedbir uygulanabilecek. Türkiye tarafından uluslararası kuruluşlarda görev yapan kamu yöneticileri, eşleri, birinci derece akrabaları veya yakınlarının da finansal işlemleri gerek görüldüğü takdirde inceleme altına alınacak. 

Kamusal nüfuz sahibi kişilerin görevi bırakması hâlinde ise işlemleri bir yıl daha incelemeye tabi tutulabilecek. Tebliğle, Mali Eylem Görev Gücünün gri listesine alınan Türkiye’nin çıkarılması hedefleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...