Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak yağışlar kapıda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak yağışlar kapıda

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporu yayımlandı. Uzmanların tahminlerine göre yurdun belli bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İşte Meteoroloji'nin il il hava durumu tahmini... Bugün hava nasıl olacak?

Yurt genelinde bunaltıcı sıcaklar devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden serinlemek isteyen vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmelere göre; bazı bölgelerde sağanak yağışla beraber sıcaklıklar da düşecek. 

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının iç kesimleri ile Antalya’nın batısının iç kesimleri ve Muğla’nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR UYARISI DA GELDİ

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Rüzgarın, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL 20 AĞUSTOS HAVA DURUMU 

İstanbul °C31°C

Parçalı ve az bulutlu

İzmir °C33°C

Az bulutlu ve açık

Antalya °C30°C

Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, batısının iç kesimleri, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Ankara °C36°C

Az bulutlu ve açık

Kastamonu °C33°C

Parçalı ve az bulutlu

Amasya °C35°C

Parçalı ve az bulutlu

Trabzon °C30°C

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Erzurum °C30°C

Parçalı ve az bulutlu

Diyarbakır °C42°C

Az bulutlu ve açık

Şanlıurfa °C42°C

Az bulutlu ve açık

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...