NATO hava sahasını Türk jetleri koruyor: F-16 uçakları 71 personel ile Romanya'ya gitti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
NATO hava sahasını Türk jetleri koruyor: F-16 uçakları 71 personel ile Romanya'ya gitti

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16'lar NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi kapsamında Romanya'ya gitmek için havalandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, F-16 uçakları ile Romanya'ya giden 71 personelin 31 Mart 2024'e kadar görevini sürdüreceklerini belirtti.

Türk Hava Komutanlığı'na bağlı çok sayıda personel 4 adet F-16 uçağı ile, NATO Hava Polisliği yapmak üzere Romanya'ya gitti. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, NATO hava sahasını koruma görevi kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dört F-16 savaş uçağı ile 71 personelin Romanya’daki Borcea Hava Üssü'ne gittiği belirtildi.

Uçakların, NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği Blok-64 görevi kapsamında görevine başladığı kaydedilen açıklamada, "Ülkemizin üstlendiği bu görev 31 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek. Ev sahipliği için Romanya halkına teşekkür ediyor, kahraman personelimize görevlerinde başarılar diliyoruz" ifadesine yer verildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...