Türkiye'den gazetecilik başarısı! Ne dediysek o oldu

- Güncelleme:
Türkiye'den gazetecilik başarısı! Ne dediysek o oldu

GÜNDEM Haberleri

Yücel Koç milyonların merakla beklediği EYT müjdesini, yaklaşık 1,5 yıl önce, 5 Eylül 2021’de gazetemizde yazmış, Türkiye haftalarca o yazıyı konuşmuştu. Müjde için verdiği tarih bile tam isabetle gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni bir yaş şartı olmadan emeklilik müjdesi verdiği EYT düzenlemesi, milyonları sevince boğdu. Düzenlemenin 2023 seçimleri öncesi, muhtemelen 2022 sonunda TBMM’ye geleceğini ilk duyuran Genel Yayın Koordinatörümüz Yücel Koç olmuştu. Koç, 5 Eylül 2021 tarihinde gazetemizde yer alan makalesinde, ismini vermediği bir üst düzey yetkiliden aldığı bilgileri “Size güzel haberlerim var” başlığıyla aktarmış ve peş peşe gelecek müjdeleri paylaşmıştı.

Türkiye'den gazetecilik başarısı! Ne dediysek o oldu

Yaklaşık bir buçuk yıl önceki makalede, daha sonra birer birer hayata geçirilen 3600 ek gösterge, taşeronlara kadro, 8 Eylül 1999’da çıkarılan kanunla emeklilik yaşı uzatılanların (EYT) mağduriyetlerinin giderilip emekli edilmeleri ve mevcut emeklilerin durumlarında büyük iyileşme sağlayacak intibak gibi düzenlemelerin tamamının 2023 seçimleri öncesi hallolacağı yer alıyordu.

Yücel Koç yazısında “3600 ek gösterge, bundan sonraki süreçte yapılacak hamlelerin ilk adımı. Bu bile milyonlarca memurun aylık ücretlerini, emekli olduktan sonraki maaşlarını ve ikramiyelerini ilgilendiriyor. Beklentim o ki, akabinde hâlihazırda emekli olanları ve emeklilik bekleyenleri memnun edecek adımlar gelecek. 2000 yılı ve sonrası emekli olanların şikâyet konusu ‘intibak yasası’ çıkarılarak maaşları yükseltilecek, 1999 yılında Ecevit hükûmetinin çıkardığı kanun sebebiyle emeklilikte yaşa takılanların (EYT) beklentisi yerine getirilecek ve geçmişin mağduriyetleri giderilecek” ifadelerine yer vermiş, bu müjdeler medyada ve kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Toplumu sevince boğan bu adımları birer birer hayata geçiren hükûmetin, EYT’nin ardından yeni yılın ilk haftasında emeklilere yönelik müjdeleri de açıklaması bekleniyor. Zamma ek olarak yapılacak iyileştirmeler arasında emeklilere refah payı ve bayram ikramiyelerinin artırılması da öngörülüyor.

Türkiye, EYT’yi konuşurken bir sürpriz yaşandı. Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Moskova’da Suriyeli mevkidaşıyla görüştü. Suriye ile yeni bir sayfa açıldı. Esad ile masaya oturulacağını da geçen yıl ilk gazetemiz duyurmuştu. 

9 Ağustos 2022 tarihli gazetemizde Yılmaz Bilgen imzalı haberimizde, masaya geri dönüşün hazırlığının yapıldığını yazmıştık.

Bu video da ilginizi çekebilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...